23 de juliol 2013

Empatx de música



Ja ho he dit en alguna altra ocasió que, quan arriba l’agost, a la nostra comarca es dispara exponencialment en nombre d’activitats culturals i esportives disponibles. Però enguany crec que batrem rècords i arribarem al paroxisme amb les activitats musicals: el festival de música de Llívia, el d’Hix, les Clés du Classique, el Femap, els concerts de la baga, el cicle de Jazz de Bolvir i els concerts de la fundació Yablonsky, als quals cal afegir les activitats de Joventuts Musicals de Cerdanya, les nits de sardanes a Puigcerdà o alguns concerts esporàdics que sorgeixen com bolets, ben bé sense saber d’on.

Realment era necessari arribar a aquests extrems? No estem fent una mica el ridícul? Perquè si almenys fos possible anar a totes o la gran majoria d’activitats ofertades, encara ho entendria: hi ha d’haver gent per a tot. Però el problema és que cadascú toca d’oïda i va a la seva i no mira en absolut el calendari dels altres.

Tothom vol ser-hi a l’agost. En canvi, el juliol i el setembre, per no parlar de la resta de l’any, estan força buits d’activitats musicals. Torno a insistir-hi: no estem fent el lero? Què en traurem de trepitjar-nos els uns als altres? Molt em temo que res de res. Però sembla que ningú no vol donar el seu braç a tòrcer.

Crec que, dins de la llibertat que té tothom d’oferir el que vulgui, les administracions haurien de mirar de posar una mica d’ordre, tot coordinant l’enorme oferta que sembla ser es deslloriga quan arriba l’agost.

Perquè totes aquestes activitats tenen un cost. Algunes, fins i tot, estan mig finançades amb fons públics i trobo força ridícul malbaratar recursos d’una manera tan ridícula. A més a més, sense ser malpensats, em consta que algunes d’aquestes activitats han sorgit com a contraprogramació d’altres existents.

1 Comments:

At 12:26 p. m., Anonymous Anònim said...

ALMENYS CALDRIA , un programa on hi constesin tots els festivals, dates, horaris i llocs, i que fos de tota la Cerdanya.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home