14 de març 2021

La tecnologia al servei de l’associacionisme

Soc soci de força associacions en l´àmbit català i darrerament, a causa de la pandèmia, s’han hagut de fer moltes assemblees generals en format telemàtic. Una conseqüència d’això ha estat que la participació dels socis, altrament molt minsa, ha augmentat notablement.

 

Això ha passat gairebé pertot arreu. Moltes associacions s’estan plantejant mantenir el format telemàtic per aquestes reunions, ja que s’ha vist que la participació augmenta molt.

 

També formo part d’un partit polític i les reunions dels àmbits, que abans eren presencials i es reduïen a la gent propera a Barcelona, ara es poden fer des del saló de casa, còmodament, tot donant veu a tot el territori català.

 

Fa poc, es van començar a fer unes reunions telemàtiques en l’àmbit pirinenc entre els alcaldes del territori. Abans ja s’havia intentat, però quadrar les agendes de tanta gent era molt difícil i les distàncies i les males comunicacions del Pirineu dificultaven enormement la presència de gaire gent a les reunions. Ara, sense ser massives, aquestes reunions tenen molts assistents i s’estan començant a desenvolupar iniciatives conjuntes i la veu pirinenca comença a deixar-se sentir, independentment del color polític de cada ajuntament.

 

Són tres exemples de com la revolució telemàtica que ens ha imposat la pandèmia ha vingut per quedar-se. La tecnologia ens facilita la vida. Potser algú trobarà a faltar les reunions presencials, però ara es poden fer reunions amb més participants, més còmodament i amb menys antelació. Tot són avantatges.

 

Desplaçar-se cent o més quilòmetres per una reunió que podia acabar molt tard i després haver d’agafar el cotxe, de nit i per aquestes carreterotes que tenim, molts cops dissuadia d’anar a reunions a molta gent. Ara no hi ha excusa.

 

A més a més, i no és que sigui una pràctica que jo segueixi, però si una reunió es fa inacabable, sempre et pots excusar fàcilment i tancar ràpidament la connexió.

 

Com us dic: tot són avantatges. Potser després de la reunió no podrem anar a fer un cafè, però tampoc això és una cosa tan imprescindible.

 

Crec que les entitats polítiques, culturals, etcètera, ens hem d’adaptar al nou funcionament de les coses. Les reunions telemàtiques són útils i només cal tenir accés a una connexió mínimament decent, cosa que no passa encara a tot el territori, però que està en procés d’aconseguiment.