28 de juliol 2024

Crit d'alerta

Potser m’hi poso en un tema espinós, però no soc dels que defugen les coses pel fet de ser conflictives. Ans al contrari. El nivell d’inseguretat que hi ha en aquests moments a la vila de Puigcerdà, especialment quan es pon el sol, s’està tornant sufocant i insuportable.

 

No és només que faci por passar per segons quins carrers i places a partir de certes hores. És que no parem de rebre notícies d’atracaments i robatoris, més o menys importants, per tot el municipi.

 

No hi ha prou efectius municipals, sigui això responsabilitat de qui sigui, però és un fet. A les nits, Puigcerdà s’està convertint en la ciutat sense llei. Ja ens venen bandes de llatins organitzades d’altres llocs de l’estat a barallar-se pels nostres carrers i places. És lamentable i intolerable.

 

A partir de certes hores de la nit, trobem borratxos a terra, especialment a prop dels llocs on es ven alcohol fins a altes hores de la matinada, sense cap control. Aquests locals, a sobre, estan proliferant, agreujant la problemàtica.

 

Després, alguns es queixen que cada cop puja menys gent a Puigcerdà, especialment, turistes i segons residents. Per veure aquests espectacles, no els cal sortir de l’àrea metropolitana. Què fan? Alguns es queden als seus jardins privats i fan vida allà. Altres, se’n van a altres municipis cerdans on aquest clima social no hi és o és molt incipient.

 

La major part dels responsables d’aquestes conductes són immigrants que han arribat fa poc. La gran majoria dels immigrants puigcerdanesos es comporten correctament, però molts nouvinguts tenen unes conductes que expliquen per què als seus països d’origen les coses van com van. Crec que no es pot tolerar aquest estat de degradació.

 

També hi ha gent del país, no us penseu. Fa pocs mesos vam patir un seguit de robatoris i baralles provocades per gent autòctona, provinent de famílies desestructurades. En fi, que tenim de tot.

 

La qüestió és: què pensen fer les autoritats catalanes i municipals per solucionar aquests problemes? No val dir que tenen les mans lligades. Estan al govern per governar, no per posar excuses. Cal actuar abans que això se’ns en vagi de les mans i tinguem algun mort. De fet, de poc hi ha anat.

 

En qualsevol cas, molta gent té por de sortir de casa de nit. Els turistes ja no venen. No és que la gent s’hagi desplaçat a la zona industrial, on són les discoteques, els bars i altres serveis. És que els problemes els han seguit a aquestes zones, també.

 

En fi, tampoc és que això sigui en Bronx en el pitjor dels seus temps, però va camí de convertir-s’hi. Encara hi som a temps i cal actuar amb fermesa i rapidesa, o se’ns n’anirà de les mans i tindrem molt mala peça al teler.

 

 

 

2 Comments:

At 4:13 p. m., Anonymous Jordi said...

No tenim que mirar només el que fan els cosos de seguretat o no. O si hi tenim mes o menys efectius (que si, en falten).
La major part d'aquesta gent que va fent aquestes coses que expliques, ja han passat un munt de vegades pels jutjats i han sortit al carrer sense més.
Que poden fer els policies quan al dia següent de detenir-los es passegen per davant d'ells hi a sobre se'n foten? Doncs aquí ho tenim.

 
At 6:26 p. m., Blogger yarhel said...

La policia no ho soluciona tot, però ajuda. Si a sobre no hi és, llavors encara se'n foten més. És un problema gros, ho admeto, i calen solucions urgents, però sobretot, solucions eficaces.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home