14 de maig 2020

Boletus maliciosus


Amb això del desconfinament, tenim algunes contradiccions que poden arribar a ser empipadores o més o menys divertides, tot depèn de l’humor amb què te les prenguis.

Per exemple, les clàssiques territorials: jo puc anar a prendre un cafè a una terrassa de Vielha, però no puc anar a passejar pel bosc de Queixans o de Guils. I no parlem ja d’anar a Bagà, que està en fase 0, encara.

El que he trobat realment deliciós és això dels bolets. Sembla que algú s’ha pres la molèstia de fer una consulta oficial per saber qi podíem anar a collir bolets. Doncs no, sembla que no.

No sé si perquè la caça està prohibida i els catalans, els bolets no els collim, sinó que els cacem, o potser perquè tenen por que ens perdem al bosc i ens emboliquem. Clar que, la gent no se sol perdre als boscos pirinencs si van a caçar bolets, tot i que de casos també n’hi ha, és clar.

En fi, al final em pensaré que tot això és una conspiració dels boletaires perquè es volen quedar amb tots els moixernons. I ja sabeu que pels moixernons, hi ha gent que mata, fins i tot (ho dic irònicament).

El que em pregunto és si podem anar als prats de la vall a collir cremalloles. Els prats i la vall no es poden considerar pas boscos. I si estan dins del teu municipi, encara més. I les cremalloles es cullen, no es cacen, així que pot ser que algú ho pregunti, perquè crec que ja estan sortint i aquest any, entre el sol i la pluja, em penso que en sortiran moltes.

Potser les autoritats tenen por que si deixen anar a caçar bolets, els boscos pirinencs s’assemblin a les Rambles de Barcelona, de tanta gent que hi aniria. Vaja, com passa a la tardor. Tot i que els bolets de primavera són menys coneguts que els de tardor, però en fi, tot és posar-s’hi.



1 Comments:

At 8:16 p. m., Blogger Joana said...

Doncs ha anat ja un munt de gent!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home