13 de novembre 2019

Propera estació, Andorra


Darrerament, se sent a parlar d’un nou projecte per connectar per ferrocarril, l’actual línia Barcelona-Puigcerdà, amb la Seu d’Urgell i Andorra. La idea és fer passar el ferrocarril pel bell mig de la plana, per Talló i Prats.

Sincerament: ho trobo una monstruositat. Ja prou trinxat tenim el territori per a fer una cosa així, que ens dividiria la plana no només amb el riu Segre, sinó amb una via fèrria.

A part del cost que representaria, no veig quin avantatge tindria, ja que la línia ja és prou deficitària per afegir-li més quilòmetres. Altrament, tampoc ens estalviaríem trànsit rodat, perquè la gent que puja en cotxe, continuaria pujant en cotxe. Preu per preu, és més còmode i més ràpid (el cotxe), tot i que això va a gustos.

En qualsevol cas, crec que seria un atemptat ecològic de primera magnitud. Potser la part ampla de la vall ho suportaria més o menys bé, però per la part estreta, a partir de l’estret d’Isòvol o bé a partir del Baridà, implicaria foradar la muntanya en un munt de llocs.

De debò que ens cal un ferrocarril per acabar de trinxar la plana cerdana i tenir contents els andorrans?



1 Comments:

At 7:27 p. m., Anonymous Jordi said...

Clar, on anem a parar, un tren convencional. El que fa falta es un monoraïl que pugi fins la Tosa, baixi a Bellver i entri a Andorra pel cim del Puigpedrós.
Un altre camí factible seria un túnel de Barcelona al Punt de Trobada amb ferrocarril d'alta velocitat, en 30 minuts arribarien a Andorra, comprarien tabac, un formatge de bola, una ampolla de Chivas i tornada a can fanga.
Fa molts anys que es parla d'aquest tema, com del tunel de Tosses, es fum i poca cosa més.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home