10 de gener 2021

Ha nevado en la Puerta del Sol

Sí, per si algú encara no se n’ha assabentat perquè estava en hibernació o en el fons d’una cova molt profunda, ha nevat a mitja Espanya. Però sobretot, no ens oblidéssim pas, ha nevat a Madrid.

 

Si s’hagués produït un enorme terratrèmol a Galícia, possiblement ho haurien tret com una notícia marginal, però que nevi a Madrid i se’ls col·lapsi la capital del Reino, és una tragèdia de proporcions còsmiques.

 

Tots hem vist les escenes dantesques de neu acumulada a la Corte y Villa. I és clar, com és tan estrany que nevi a l’hivern a Espanya, puix totes les televisions se n’han fet ressò.

 

A la Cerdanya ens neva cada hivern i de tant en tant ens cau un bon paquet de neu. Però TV3 generalment només treu unes boniques imatges d’estampes blanques de pessebre i indueix la gent a anar a esquiar a les pistes cerdanes (o andorranes) el proper cap de setmana.

 

Aquí la neu no fa estralls. No cal netejar els carrers. Quan es glaça, la gent no cau a terra ben rodó ni es trenca cap os. Tot és alegria i joia! Al·leluia! Ha nevat!

 

Per mi, que a la muntanya nevi tot el que vulgui. Però no em fa gens ni mica de gràcia que nevi massa a la plana. Igual m’he aburgesat amb l’edat i em faig vell.

 

I el que no acabo d’entendre en absolut, llevat per aquesta mena de papanatisme centralista carpetovetònic, és per què hem de seguir-los el joc als de Madrid i donar com una notícia de primera magnitud una simple nevada.

 

En altres temps, la notícia sobre l’estavellament d’un avió a Indonèsia hauria omplert els telenotícies també ad nauseam. Ara ha passat com una nota al marge. Per cert, no he vist cap imatge del nord d’Espanya. Allà no ha nevat? Com a molt han arribat fins a Falset. Suposo que allà se’ls acaba el mapa de l’Espanya radial.