27 de novembre 2018

Bretolades


Aquest matí he anat a l’Hospital Transfronterer i m’he fixat que la parada del bus que hi ha allà està parcialment destruïda. Algú ha tingut la brillant idea de carregar-se un dels vidres protectors de la parada.

Em pregunto com es pot ser tan imbècil, cretí i estúpid com per fer una cosa així. Evidentment, les repercussions –fins que no ho arreglin- seran per les persones que estiguin esperant el bus que hauran de passar fred. Sincerament, no ho entenc. No li veig la gràcia per enlloc. Fins i tot en una persona especialment idiota i malèvola.

Un altre cas que crida al cel és arrencar un desfibril·lador, com ha passat a la plaça del Call. De debò li pot fer gràcia a algú fer una cosa així? O llançar un contenidor d’escombraries a l’estany o…

Per desgràcia la llista de bretolades –per dir-ne suaument- és molt extensa. I pel que tinc entès, Puigcerdà encarà pot estar contenta, perquè en altres poblacions similars la cosa sembla que és pitjor.

Qui fa aquestes coses? Gent borratxa o drogada? Imbècils que volen fer la gracieta? Sociòpates? De debò que no ho sé.

Com s’arregla? En la base, amb educació, tant a l’escola com sobretot a casa. I a la pràctica o a més curt termini, amb més vigilància policial o amb càmeres de vigilància i amb fortes multes o directament denúncies. No és cap solució màgica i no tallarà el problema de soca-rel, però almenys els ciutadans, que hem de pagar amb els nostres impostos aquestes bretolades, estaríem més tranquils.


3 Comments:

At 6:57 p. m., Anonymous Anònim said...

En algún cas en concret que conec, es una barreja de manca de educació, manca de cervell, drogues, que son pitjors els pares que els fills.
En aquest cas, es multa, multa i multa.

 
At 11:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Tema desfibril·lador, va ser robat. Disposen de càmares i d'avís a policia en cas d'extracció per tant, es pot denunciar. Però, fa mesos que està així i qui està incumplint és l'Ajuntament ja que la normativa és clara, en cas de pérdua cal reemplaçar - lo en el mínim temps possible. Fa mesos que és buit i no els importa.

 
At 5:09 p. m., Anonymous Anònim said...

No està robat, està trencada la columna.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home