08 de maig 2013

Banderita tu eres roja, banderita tu eres gualda…



Fa poc va sortir per la televisió que l’Ajuntament de Bolvir s’havia vist obligat per culpa d’un requeriment de la Delegada del Gobierno, la Sra. Llanos de Luna a lluir en la façana de l’ajuntament la bandera espanyola, que havia desaparegut d’allà com qui no vol la cosa.

El senyor alcalde, força emprenyat, va declarar per la televisió que no entenia què passava amb Bolvir quan a la resta d’ajuntaments de la comarca, la bandera espanyola tampoc hi era present.

Per poder-ho verificar en persona, vaig anar a Bolvir i sí, en efecte, ara només hi ha la bandera “nacional” a la façana, mentre que la bandera del municipi està penjada uns metres més enllà, a la plaça.

Jo, que em manifesto obertament i clarament independentista, sempre he cregut que la bandera espanyola havia de ser present ben visible als ajuntaments. Motiu? Doncs recordar-nos que som una colònia espanyola i que si volem deixar d’haver de lluir la bandereta en qüestió, el que hem de fer és independitzar-nos, no amagar la realitat i fer veure allò que no som.

Naturalment, és una opinió qüestionable i cadascú pot dir-hi la seva, però jo crec que hem de ser conseqüents i obrar amb responsabilitat. Si el passaport ens diu que som espanyols, la bandera ha de ser l’espanyola. Espero que aviat arribi el dia que aquesta bandera no sigui necessària, però de moment, som el que som, ens agradi o no ens agradi.