07 d’agost 2018

L’abús d’allò públic


L’Ajuntament de Puigcerdà es planteja reformar el funcionament de la zona taronja d’estacionament de la plaça Cabrinetty. Bàsicament, pots deixar el teu cotxe un màxim de dues hores i has d’apuntar l’hora d’estacionament en un lloc visible des de l’exterior del cotxe, amb un paper i l’hora o amb un disc horari.

El cert és que, com era d’esperar, la gent n’abusa i deixa el vehicle estacionat hores i hores o fins i tot dies i setmanes. Un altre tant passa amb el pàrquing cobert del Museu Cerdà, on ni tan sols hi ha regulació de temps d’estacionament i on és pràcticament impossible trobar aparcament cap hora del dia, perquè està ple de cotxes, molts dels quals es queden allà dies i dies, ja que els fan servir com una mena d’aparcament privat, però pagant entre tots.

Crec que ja va essent hora que es posi fil a l’agulla i es regulin aquests aparcaments gratuïts. Està clar que la gent no col·labora el més mínim a l’hora de fer servir l’espai públic, així que caldrà regular-ho d’alguna manera. Cal conscienciar la gent que res no és gratuït. Que algú acaba pagant els serveis i que si no pagues tu la plaça d’estacionament, la paga el comú, és a dir, tots nosaltres.

D’altra banda, trobo d’un morro impressionant que hi hagi persones que deixin el seu vehicle dies i dies, molts cops tenint aparcament privat, simplement perquè els és més còmode. Se suposa que aquests estacionaments són rotatoris i que han d’afavorir la mobilitat. Ans al contrari, semblen places d’ús privat que uns quants espavilats s’han fet seves sense cap mania.



3 Comments:

At 5:02 p. m., Anonymous Jordi said...

A plaça Cabrinetty es fàcil, zona blava un altre vegada i ja està.

 
At 9:06 a. m., Blogger Unknown said...

Tens tota la raó. L'aparcament de sota del Museu és escandalós, hi ha cotxes que de tant de temps que porten allà són inidentificables de matrícula, marca i color.

 
At 5:53 p. m., Anonymous Pere said...

Al pàrquing de sota el museu és difícil¿

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home