20 d’octubre 2020

El nom no fa la cosa, però tampoc fa nosa

Arran de les ingents quantitats de notícies sobre la covid-19 als mitjans de comunicació, hem pogut veure l’enorme quantitat d’hospitals i residències que tenen nom de sant, verge o d’altres personatges de la imatgeria religiosa catòlica.

 

Quants noms de metge, científic, investigador? Poquíssims. Clar que d’aquests que s’hagin fet famosos a España, n’hi ha molt pocs. La majoria s’han mort de gana o han hagut d’emigrar a altres països, i queda malament -segons determinades mentalitats pàtries- posar noms de metges o investigadors estrangers, oi?

 

Doncs què voleu que us digui? Si he d’escollir entre un hospital que es digui Clínica Pasteur o una que es digui Virgensita del Santísimo Socorro, en quedo amb la primera. Ja sé que el nom no fa la cosa, però denota el tipus de país o de societat que hi ha al darrere.

 

Ja sabeu: tenim una casella a la Declaració de la Renda per enviar fons exprés a l’Església Catòlica, però no tenim cap casella per enviar-los als investigadors mèdics. I digueu-me materialista, però jo prefereixo tenir salut física que pagar una molt discutible salut espiritual amb la qual no combrego ni boig.

 

Per tant, qui vulgui Església Catòlica, que marqui la casella corresponent, però que a mi em deixin escollir una altra cosa. Això de les “causes humanitàries” alternatives és una cosa molt ambigua i no sabem ben bé on va a parar.

 

Ah, i sisplau, poseu més noms de científics als hospitals, carrers, instituts, etcètera. Així potser els visibilitzarem una mica més. Estic fart de gent que no els coneix ni el tato o que van ser persones de molt dubtosa reputació, però que mira, són famosets i tenen el seu pedigrí.

 

 

2 Comments:

At 12:37 p. m., Blogger Joana said...

Conec un institut del meu poble, que no tenia nom, era força nou. Li havien de posar nom, es van proposar dos noms, Collserola i Ramon Margalef. Imagines quin va guanyar?

 
At 12:44 p. m., Blogger yarhel said...

M'ho imagino :( Que trist!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home