22 de juliol 2013

Segueixi la línia blanca



Fa uns dies que l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha dedicat a marcar el terra del poble amb un munt de senyals horitzontals amb pintura i a canviar alguna senyalització vertical que era incongruent amb l’horitzontal.

Això ha permès, entre altres coses, de reordenar la circulació en alguns trams del poble on això era especialment necessari. Per exemple, a la zona de la residència, on s’ha tornat a reinstaurar la doble circulació en alguna via que anteriorment la tenia, o bé s’han substituït els incòmodes aparcaments en bateria per d’altres en sèrie, cosa que si bé redueix una mica el nombre d’aparcaments, facilita enormement la circulació.

També a la zona industrial s’han clarificat els sentits de circulació, com el tram que hi ha al final de la baixada del torreó, amb la creació d’una nova rotonda que racionalitza el pas o bé el creuament de la nacional amb la baixada d’Age, on calia clarificar els passos i sentits de circulació en una zona molt transitada.

Ara és molt difícil dir que el sentit de circulació no està clar, perquè pràcticament tot el municipi ha quedat ben “empastifat” amb pintura blanca, sobretot, cosa que era molt necessària.

Això, juntament amb la millora dels vials i la futura remodelació de l’avinguda del Segre aquesta tardor, farà que circular per Puigcerdà sigui més segur, tot i que no més senzill, ja que tenim un centre urbà molt irregular i força complicat ja de per si i mirar de racionalitzar-ne al màxim la circulació crec que era una assignatura pendent de les darreres administracions municipals.