03 de juliol 2013

Un interludi estiuenc



Arriba l’estiu i comencen a sortir els actes culturals pertot arreu, com si fossin bolets a la tardor, després d’unes intenses pluges. Suposo que és normal. D’una banda, és quan arriba el bon temps, bé diguem-ne la caloreta, que la gent té més ganes de sortir i esbargir-se. Altrament, la població local augmenta degut al turisme i tenim més públic potencial per a les activitats quie s’organitzen.

Curiosament, finals de juny i començament de juliol no sol ser bona època per organitzar actes, ja que molta població local se’n va de vacances, ja que continua essent temporada baixa turística a la comarca. Però darrerament estic sorprès per la bona acollida que reben actes com els de la setmana cultural, on molta de la població local es mobilitza per anar a veure espectacles musicals, teatrals, conferències, etc.

Suposo que hi fa molt que darrerament, la setmana cultural del Roser a Puigcerdà tingui com a protagonistes els mateixos cerdans, cosa que atrau un públic autòcton delerós de veure els seus actuant. Crec que és una bona iniciativa per part de l’Ajuntament, tot i que no ha estat fins que ha arribat la crisi econòmica quan s’ha invertit sobretot en talent local, més que res, per qüestions pressupostàries.

Però en qualsevol cas, sigui pel motiu que sigui, aquest any detecto un major interès en els actes que s’organitzen. Per exemple, a la Nit Màgica de la Poesia que va tenir lloc a l’ermita de sant Serni de Coborriu, a Bellver de Cerdanya pels volts de Sant Joan, vam fer el ple. I això que és un lloc aïllat i una mica allunyat de tot.

Posteriorment, la II Cataríada, que va comptar amb la conferència sobre els mites del Sant Graal, a càrrec de l’historiador Carles Gascón, també vam fer el ple, amb més de cent persones al Museu Cerdà. Tots sabem que costa molt d’omplit aquesta sala amb una conferència, però així va ser.

Finalment, els esmentats actes de la Setmana cultural del Roser, que estan essent tot un èxit de convocatòria. Alguns, amb l’inconvenient d’una meteorologia adversa, però tot i així amb molta presència de públic.

Tant de bo la població cerdana sempre respongués amb el mateix interès pels actes que s’organitzen al llarg de l’any. De moment, el que cal fer és gaudir d’aquests bons moments i no preocupar-nos gaire d’altres coses, que de problemes ja en tenim cada dia.