30 d’octubre 2019

Pintades urbanes


Darrerament s’ha parlat molt de les pintades “polítiques” que van aparèixer a Puigcerdà pertot arreu. Però hi ha un altre tipus de pintades molt esteses pel municipi, que embruten parets, persianes i altres elements arquitectònics tipus grafiti a les quals no els trobo volta ni solta.

Entenc que és molt difícil controlar-les, perquè suposo que les fan a altes hores de la matinada i no tenim prou policia municipal per controlar-les (a part que suposo que altres feines tenen), però el cert és que cada vegada n’hi ha més i em comença a preocupar.

A part de ser antiestètiques, treure-les té un elevat cost monetari. I si no les treus, dona una sensació de deixadesa força important.

No acabo d’entendre quina és la gràcia d’aquestes pintades, llevat d’inflar l’ego d’algun post adolescent malcriat que possiblement no té altra feina a fer que tocar els nassos als seus veïns. Això suposant que els autors siguin d’aquí, que tampoc ho sabem.

No he estat mai gaire partidari de posar càmeres de vigilància en espais públics, per allò que perdem intimitat, però al final suposo que és una qüestió d’equilibri. La tecnologia ens ofereix la possibilitat de controlar l’espai públic de manera eficient gràcies a la videovigilància.

Si aquesta és la solució, benvinguda sigui. Insisteixo: no és que m’agradi gaire, però suposo que arriba un moment en què és una cosa o una altra. Tampoc és una solució perfecta: al cap i a la fi, si van a peu i encaputxats serà molt difícil identificar els autors de les pintades.

La solució definitiva és enxampar-los amb les mans a l’eina, però per això hauríem de tenir més policia municipal (o mossos d’esquadra o el que sigui) i no sé si és la seva prioritat aquest tipus d’infraccions, perquè suposo que tal com és aquest país, no deu ni ser un delicte.



1 Comments:

At 12:35 p. m., Anonymous Jordi said...

Es deslluïment de béns mobles i immobles i comporta la reposició de be afectat i una multa, poc més.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home