25 de gener 2021

Què se n’ha fet de la grip?

Pel que diuen les autoritats sanitàries, gairebé no hi ha hagut casos de bronquiolitis infantil a la tardor ni de grip a l’hivern a l’hemisferi nord i el mateix va passar a  l’hemisferi sud. Per què?

 

Si mireu les xarxes socials, naturalment, veure alguna teoria de la conspiració més o menys imaginativa. Jo des que em vaig assabentar que no cau neu del cel, sinó que es tracta de polímer, ja m’ho puc imaginar tot.

 

El motiu de la gairebé manca d’aquestes afeccions respiratòries, i d’altres, com les de certs rinovirus, és una combinació de factors:

 

1.    Molta més gent s’ha posat la vacuna de la grip, per evitar-se complicacions si es donava el cas que coincidís amb el coronavirus.

 

2.    Hem estat en confinament molt de temps. Això lligat a les mesures de distanciament social, ha fet molt.

 

3.    Les mesures d’higiene són les principals responsables: mascareta, rentat freqüent de mans, hidrogel alcohòlic i ventilació freqüent dels espais tancats. Això serveix tant pel coronavirus com per altres afeccions respiratòries.

 

4.    Un cert percentatge dels casos de covid-19 podem haver passat com a grips i viceversa. És gairebé impossible determinar les proporcions.

 

Ja veieu que l’explicació és força simple. No cal recórrer a les teories de les malvades farmacèutiques o a conspiracions del Club Bilderberg.

 

 

 

2 Comments:

At 10:52 p. m., Blogger rafa carpena said...

Sin entrar en teorías conspiratorias, es cuando menos sorprendente, que siendo el modo de propagación el mismo (aerosoles), prácticamente no hay gripe y el COVID está desbocado. Me gustaría escuchar algún argumento creíble de esta situación.
Las medidas ( distancia, mascarillas, limpieza de manos etc) son eficaces para la gripe y no lo son para el COVID.

 
At 6:08 p. m., Blogger yarhel said...

El covid es mucho más contagioso que la gripe.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home