17 d’octubre 2008

Puigcerdà i l'hospital transfronterer

Recentment, des del Consell Comarcal de la Cerdanya, s'ha demanat una major presència al patronat del futur hospital transfronterer dels municipis cerdans. Fins aquí tot perfecte, però crec que ha arribat el moment de recordar certs precedents...

Per exemple, quan al patronat de l'actual hospital de Puigcerdà hi havia representants d'altres municipis cerdans, vull recordar que aquests no anaven gairebé mai a les reunions, passant olímpicament del tema.

Un era l'alcalde de Bourg-madamme, que suposo que devia veure això de l'hospital de Puigcerdà com una cosa aliena als seus interessos. L'altre, era l'alcalde de Montellà-Martinet, que sembla que tenia més tirada cap a l'Alt Urgell. Això sí, a l'hora d'atraure clients, tothom és de Cerdanya, perquè la marca ven molt.

Crec que hi ha una certa hipocresia i oportunisme polític en la demanda. L'hospital estarà radicat a Puigcerdà, capital de la comarca i on viu la major part de la població, per la qual cosa, crec que la representació municipal més important hauria de correspondre a Puigcerdà.

Això no vol dir que altres poblacions de tots dos costats de la ratlla no hagin de ser representades al futur patronat, però que no ens passi com sempre ens ha passat a qualsevol institució de caire comarcal: que Puigcerdà acaba arraconat i menystingut pels altres cerdans, als quals després se'ls omple la boca d'unitat cerdana i de solidaritat. Com diu la Bíblia, la solidaritat comença per un mateix.

4 Comments:

At 12:14 p. m., Blogger ALP2500 said...

el problema dels pobles de la cerdanya envers el hospital trans-fronterer es una questió de drets i obligacions, drets els volen tots però obligacions i quan aquesta consisteix en ficar-se la ma a la butxaca ull llavors tot sembla borrós

 
At 2:16 a. m., Anonymous Anònim said...

D'acord amb alp2500.
La reflexió del Patronat em sembla justa. La resta... El mateix de sempre
Els de Puigcerdà sempre us heu cregut millor que els altres cerdans. Tibats!

 
At 3:01 p. m., Anonymous Anònim said...

una pregunta saps on s'ubica el hospital sé que es a puigcerdà però a on??
gracies!

 
At 4:51 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Al camí d'Ur, entre el camp de futbol i Rigolisa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home