29 de setembre 2008

Ja n'hi ha prou de gegants!

He llegit amb preocupació l'article que va dedicar el diari espanyol El País al tema de la colla gegantera. Jo no sóc precisament dels que han defensat l'actuació de l'Ajuntament en aquest afer, però he de reconèixer després de llegir aquest article que potser se n'està fent un gra massa.

Una cosa és barallar-se localment o, fins i tot, portar l'assumpte a TV3. Però anar ja fora de Catalunya per esbandir la roba bruta comença a ser preocupant. Potser sí que haurem de donar a l'Ajuntament la raó. Potser sí que es vol un excés de protagonisme. Quin sentit té continuar aquesta "guerra" quan ja no hi ha res a fer? Què es pretén exactament?

Segons el meu parer, això obeeix a un ànim de revenja. No dic que això no sigui legítim. Cadascú sabrà què fa i per què ho fa. Però per favor, això ha anat massa lluny. El País encantat de la vida de fer un article acusant els dolents independentistes de racistes, xenòfobs i excloents.

Aquest assumpte està fent mal a tothom i comença a perjudicar la imatge de tot Puigcerdà. L'Ajuntament no ha actuat correctament. Però això ja està fet i la crítica ja està feta. No cal remenar més la m... Tothom sap què ha passat i ja jutjarà en conseqüència.

No confonem el dret de dir lliurement allò que vulguem amb el fet d'anar escampant els problemes locals en un àmbit en què no pertoca i on aquestes baralles es faran servir en contra de tots nosaltres:

- Veieu com són de dolents els catalans? Mireu com són de xenòfobs!

No faran la diferenciació entre "catalans" i "alguns catalans": ho posaran tot al mateix sac. I tot per què? Perquè uns senyors no s'han posat d'acord amb uns altres i s'han llançat els plats pel cap? Això passa cada dia a les millors famílies! Si us plau, deixeu el tema ja!

9 Comments:

At 5:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Home encara queden els mitjans de comunicació d'Uruguai, que vingui l'ambaixador i que s'apunti a fer una visita el ministre d'assumptes exteriors del país en concret, que ja els hi agrada viatjar sota qualsevol excusa.

 
At 10:22 p. m., Blogger Meister said...

Després que no em vingui ningú a dir que no ho vaig advertir...

Si per cada vegada que he encertat una apreciació sobre un fet o una persona i l'he encertada hagués guanyat un euro, seria multimilionari.

Au, si sempre estem igual en aquest poble.

 
At 10:44 p. m., Anonymous Anònim said...

Senyor amaro jo realment no soc racista però pel meu par que vostè si que ho es i a de mes es d'aquestes persones que si no li diuen amen ja no li agrada, aquesta actitud es molt semblant a la del senyor alcalde, no ho creu així? deixa ja el tema i faràs un be per la vil.la i pels catalans. Noi t'hi estàs lluint!!

 
At 11:49 p. m., Blogger Juan Amaro said...

A ver, el tema estaba zanjado, pero alguien muy amable desde el ayuntamiento dejó "filtrar" a REGIO7 una noticia bastante tendenciosa.

Eso logró que reaccionaramos y nos defendiesemos, o acaso pensaron que nos callabamos la boca y dejaríamos que el equipo del alcalde nos tildara de ladrones?

Evidentemente no, quien siembra cosecha,el tema había quedado atrás, pero el ayuntamiento lo reflotó y ahora resulta que tenemos afán de protagonismo o revanchismo.

Nada de eso, solo nos defendimos, Enric, puedo enviarte el audio completo de la entrevista donde la regidora es quien mete la pata y no nosotros.

Claro que por mí queda aquí, pero si me atacan, me defiendo, o acaso vosotros, de haberse dado involucrados y de cernirse sobre ustedes la sombra del robo no se hubieran defendido?

La ropa sucia se lava en casa cuando nos dejan, no es protagonismo, es defenderse, yo no quiero que ni a mis compañeros ni a mí mismo se me tilde de ladrón.

Si fuimos a tv3 fué por eso, si a la regidora se le va la boca, eso no es culpa nuestra, quien tiene la culpa no sé, nosotros o ellos, pero sí sé quién pierde, la gente, la villa.

El 4 y 5 nosotros sabremos que si hay vila, si vienen a Puigcerdá ( que vendrán y lo verán) los gigantes más bellos de Cataluña, que son los de la agrupación, será por nuestra gestión, y el pueblo los disfrutará, entonces, solo con ello, con ver que la gente disfrute, nosotros habremos ganado, por que, habremos cumplido en parte nuestro objetivo.

Objetivo que no era otro que devolver a esta comarca una mínima parte de lo que nos han dado.

Pero veo que si atacan un catalán, aún con razón las quejas rápidamente surgen, ahora, si es al contrario, ""dejemos estar".

Por lo visto, Enric, si las piedras van a tu tejado te duele, pero, si por el contrario, es en del vecino, pues, no es tan grave, como siempre, todo depende del cristal con que se mire.

Espero que el miercoles o jueves en esa conferencia de prensa no tiren más piedras, por que es posible que entonces sí que se verá hasta donde 4 sudacas pueden llegar.

 
At 12:00 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Y no es lucierce, ni ser protagonista es luchar por que nos han atropellado, por que hacen uso y abuso del poder y por que es hora de que sepan de que si mezclan las cosas, las hacen mal, alguien alzará la voz.
están acostumbrados a pasar la gente por encima ensuciar y calumniar y cuando alguien les responde no les gusta.tl

 
At 1:43 a. m., Blogger Meister said...

Jo suposo que s'hi m'hagués mogut i me n'hagués anat a veure al Cuní molt amablement m'haguessin fotut una patada al cul... però com que hem de quedar millor amb els de fora no sigui que ells ens acusin de racistes i poc integradors, així estan les coses.

I l'assumpte s'ha tret de mare, des del principi. No oblidem que l'any passat algú va enredar els de l'agrupació per fer la vila gegantera i aquesta no es va fer... Què fàcil és fotre les culpes als demés per amagar la pròpia incapacitat! Què fàcil és fer una cosa amb la mà dreta i desfer-la amb la mà esquerra!

 
At 1:45 a. m., Blogger Meister said...

Y a dios pongo por testigo... xD

 
At 10:36 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Jo no defenso com ha actuat l'Ajuntament ni la regidora Txus Vacas en aquest assumpte. Ni em dol ni em deixa de doldre cap atac. El que m'emprenya és que amb aquesta mania de portar les coses tan lluny, ara tots els puigcerdanesos passem per racistes. Això és el que s'ha aconseguit. I a Madrid es freguen les mans de com són de dolents aquests catalanistes intolerants que maltracten els pobres immigrants. La veritat, em toca bastant els nassos.

 
At 12:50 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Meister, hablas por hablar sin conocer nada del tema.
Pero bueno, te contesto a tí y a Enric más tarde en mi blog.
Y reitero, aplaudan al cerebro que coló la información de la "desaparición" de la ropa.
Por que para mí era tema zanjado ya.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home