01 d’octubre 2008

Les soirées des lumières

La Communaute des Communes des Pyrénées Cerdagne (Sallagosa) organitza un altre any un cicle anual de conferències sobre temàtiques científiques i socials titulada Les soirées des lumières (Els vespres de les llums).

La primera conferència és demà, dia 2 d'octubre, a la sala polivalent de la Tor de Querol amb el títol de "Le verre, matière plurimillénaire" ("El vidre, matèrie plurimil•lenària").

La següent serà dijous 23 d'octubre al sala del cinema de Sallagosa: "La saga de l'ours des Pyrénées" ("La saga de l'ós dels Pirineus"), tema força més polèmic a França que a Espanya.

La tercera conferència porta per títol "Nanosciences et nanotechnologies" ("Nanociències i nanotecnologies") i tindrà lloc a la sala polivalent de Llo el 27 de novembre.

La quarta conferència se celebrarà el 17 de desembre a la sala polivalent d'Ur i porta per nom "L'énergie entre utopies et réalités" ("L'energia: entre utopia i realitat").

La cinquena, serà ja l'any 2009, concretament el 28 de gener, a la sala del cinema d'Oseja: "Les Nations Unies et la recherche de la paix" ("Les Nacions Unides i la recerca de la pau").

La següent conferència se celebrarà a la sala polivalent de Llo el 26 de febrer: "Réponses du vivant aux changements climatiques extrêmes" ("Respostes dels éssers vius als canvis climàtics extrems").

La setena porta per títol "La voiture de demain: avec ou sans pétrole?" ("El cotxe del futur: amb o sense petroli?") i tindrà lloc el 26 de març a la sala polivalent d'Ur.

La vuitena conferència serà el 29 d'abril a la sala del cinema de Sallagosa i serà: "Impact des médias dans la mondialisation" ("Impacte dels mitjans de comunicació a la globalització").

La novena, tindrà lloc el 29 de maig a la sala del cinema d'Oseja i serà "Les zones polaires et leurs secrets" ("Les zones polars i llurs secrets").

Finalment, la darrera, el 24 de juny a la sala polivalent de la Tor de Querol: "Geopolitique du tourisme" ("Geopolítica del turisme").

En conjunt, un bon grup de conferències de temàtiques diverses adreçades al públic en general i impartides per professors universitaris i investigadors francesos reconeguts.