24 de setembre 2008

Èxit a la manifestació de Puigcerdà

Ahir al capvespre vaig assistir a la manifestació que es va realitzar pels carrers de Puigcerdà demanant a l'Ajuntament més places d'aparcament al centre o prop del centre de la Vila.

Va ser una manifestació força ordenada, que va transcórrer sense cap incident i que va estar reforçada pel fet que gairebé totes les botigues del centre a la Vila van tancar a les 19 hores, una hora abans del normal, en suport als manifestants.

La manifestació va sortir del passeig 10 d'Abril, va enfilar el carrer Espanya fins a la plaça de Santa Maria, va baixar per carrer Major, va creuar la plaça Cabrinetty i va concloure a la plaça de l'Ajuntament, lloc on en David Ginesta, president provisional de l'Associació de Comerç, va llegir el manifest.

Aquest demanava més places de pàrquing, s'oposava a l'extensió de més zones de pagament de l'empresa SABA i proposava que es fessin estudis de circulació a Puigcerdà, així com que s'estudiessin possibles ubicacions per fer pàrquings. Mentre això no succeís, es demanava que s'aturressin les obres de remodelació de les places, amb les quals estaven d'acord, però no a costa de perdre aparcaments, ja de per si molt escassos.

Un cop es va haver llegit el manifest, l'acte va concloure pacíficament i la gent es va anar disgregant a poc a poc.

Com a nota interessant val a dir que érem més de 300 persones, cosa molt poc habitual a Puigcerdà, on costa moltíssim de reunir tanta gent i menys encara per a un acte reivindicatiu o de protesta. Pensem que en tota la història recent de la Vila, s'han fet poquíssimes manifestacions.

També cridava l'atenció el gran nombre d'efectius policials desplegats, tant de la policia municipal, com dels Mossos d'Esquadra, qui sap en previsió de què. Afortunadament, tot va anar com la seda i no hi va haver cap incident remarcable.

La premsa també hi va ser present, tant l'escrita com les televisions (TV3 i TV dels Pirineus), cosa que donarà una major cobertura mediàtica a l'acte.

Un altra cosa a dir és que impressionava veure tot el centre de Puigcerdà tancat en un dia laborable i la gent manifestant-se pels carrers. Poquíssimes botigues no van tancar i només es veien oberts els bars, cosa que no acabo d'entendre, perquè ells seran tan perjudicats com el comerç si la gent no poc aparcar a prop seu.

Finalment, vull comentar el fet que l'Associació de Comerç va rebre pressions molt fortes durant tot el dia d'ahir per part de certes autoritats de Girona per desconvocar la manifestació. Es veu que això molestava a algú. Per sort, no se'n van sortir i una part dels puigcerdanesos vam poder exercir lliurement el nostre dret de manifestació.

Esperem que les autoritats municipals recullin ara el guant i canviïn l'actitud intransigent amb què han estat tractant aquells que reclamaven una política d'aparcaments diferent.

3 Comments:

At 10:26 p. m., Blogger Juan Amaro said...

van ya dos comentarios en los que te noto molesto con la actitud del ayuntamiento y si me permites, más critico, constuctivas criticas pero criticas al fin.
para mí ayer a la tarde la gente salió a la calle, se manifestó pero creo que de no mediar más presión mediática, pocos logros se conseguirán.

 
At 8:20 p. m., Anonymous Anònim said...

UNA BUENA NOTICIA REFERENTE A LAS OBRAS DE LA PLAZA CAMPANARIO SEGUN MIS INFORMACIONES EL ARQUITECTO DE DICHA PLAZA A COMPRADO EL GRANITO EL MISMO DIRECTAMENTE NO SE DONDE.
ME IMAGINO QUE EN LA CERDANYA NO HAY NADIE QUE SE DEDIQUE A LA VENTA DE GRANITO?, CLARO ES UNA COMARCA DONDE SOLO HAY TENDEROS AMBRIENTOS Y CONSTRUCTORES DESESPERADOS

 
At 11:56 a. m., Blogger Juan Amaro said...

?????????????????????????
de donde sales escribiendo en castellano y desmereciendo tus propios vecinos, que no cuela que se nota el plumero y el I.P te delata burro.

No prentendas hacerte pasar por extranjero que se te nota

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home