30 d’octubre 2008

L'arribada de la TDT

A la Cerdanya ja ha arribat la Televisió Digital Terrestre, coneguda per les seves sigles com a TDT. Que bé, que guai! Ja podem veure un munt de canals més de televisió! Aixó és meravellós, oi?

Doncs que voleu que us digui. Jo fa dies que tincs els canals digitals instal•lats i ni me'ls miro. A fi de comptes, tenen una qualitat baixíssima pel que fa als continguts, no gaire diferents de la resta de canals. Fan el mateix tipus de programes. O sigui, que no perdo el temps amb ells.

L'única excepció és el canal 3-24 de TV3, que em permet tenir notícies tot el dia. Així, si em perdo un telenotícies o tinc curiositat per saber com està evolucionant un determinant esdeveniment, puc saber-ho immediatament. Això, juntament amb el Teletext i internet, em dóna tota la informació que necessito.

Però pel que fa a la resta de canals, no entenc com és possible omplir hores i hores de programació amb xerrameca, concursos patètics, repeticions de sèries dolentes i programes que fan vergonya.

Si això és la gran revolució digital, no calia que ens canviessin per res el sistema d'emissió de les televisions. Ja estàvem bé amb allò que teníem. Per descomptat, hi haurà qui no estarà d'acord i qui creurà que és un plaer indescriptible això de fer zàping hores i hores, però a mi això no em treu pas la son.

Hauria estat interessant poder gaudir, per exemple, d'un canal pirinenc de televisió, a l'estil de Televisió dels Pirineus, però de tot el Pirineu i, per descomptat, que emetés alguna hora en aranès, aquesta bella llengua occitana que tan poc ens arriba a la resta de pirinencs.

4 Comments:

At 3:49 p. m., Blogger "O zagal de Molinero l'arco" said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 3:50 p. m., Blogger "O zagal de Molinero l'arco" said...

No ye mala ideia.Seria prou interesan tenir un canal pirenenco y multilingüe... pero me paice qu'ixo ye UTOPIA.

 
At 11:09 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Una pregunta:¿TV PIRINEUS se podrá ver en esta TDT? o será privada y de pago?

 
At 9:28 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Ni idea (d'això de TV Pirineus).

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home