20 d’octubre 2008

Antenes polèmiques

Es nota que hi ha crisi recaptatòria als municipis i Puigcerdà no se n'escapa. Ara ens n'assabentem per la premsa que l'empresa de telefonia mòbil Vodafone vol instal•lar una nova antena al campanar de Puigcerdà quan encara no ha desmuntat la de la plaça de sant Agustí i l'Ajuntament ho ha acceptat.

No tinc res en contra de les antenes de telefonia mòbil. De fet, quantes més n'hi hagi, menys potència necessita tenir cadascuna i menys són els hipotètics perjudicis per a la salut que poden ocasionar.

En tot cas, trobo una mica ridícul que l'Ajuntament amenaci aquesta empresa amb desmuntar-li l'antena i, al mateix temps, li concedeixi el permís per instal•lar-ne una altra, ni més ni menys que al campanar!

Voldria saber si s'ha fet algun estudi d'impacte visual pel que comportarà la nova instal•lació d'aquestes antenes a l'edifici més emblemàtic de la Vila. Suposo que la resposta és no, com suposo que tampoc se'n va fer cap quan es van instal•lar les antenes Wi-Fi. Bàsicament es tracta de treure calés de sota de les pedres. En aquest cas, de les pedres del campanar mateix.

S'ha parlat en algunes ocasions d'ubicar aquestes instal•lacions en punts menys cèntrics, però de moment res de res. També m'agradaria saber si l'ajuntament pensa fer res amb l'antena camuflada per una xemeneia de llufa que hi ha a la plaça dels Herois. Per cert, està legalitzada?

En fi, ja sé que tots volem tenir cobertura del mòbil i que la topologia de Puigcerdà és força complicada, però potser que siguem coherents. Si tenim intenció de treure diners d'aquestes coses, no anem per la vida amenaçant als mateixos que després ens omplen les arques municipals. És una simple qüestió d'estètica.

1 Comments:

At 10:37 a. m., Anonymous Anònim said...

El tema de la xemeneia es per plorar, si no vaig errat van fer un pacte els de amena-orange amb l'ajuntament per fer uns pagaments determinats, però mai van legalitzar l'instal·laciò. El tema Vodafone es per plorar tot plegat. Aquesta antena anirà dissimulada als arcs superiors del campanar.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home