31 d’octubre 2008

La reina juga als mots encreuats

El que ens faltava: ara la reina Sofia opina públicament sobre els matrimonis d'homosexuals. Segons ella (i "casualment" a l'igual que l'església catòlica) a això no se li hauria de dir "matrimoni".

A una magnífica sèrie de televisió britànica, Sí, Ministre hi havia un capítol fantàstic en què Europa volia prohibir la salsitxa britànica, però com que no tenien poder per fer-ho, volien obligar-los a canviar-li el nom i dir-li "tub de budell amb alt contingut amb greix" o una cosa similar.

Doncs sembla que la reina Sofia juga també a això tan divertit de canviar-li el nom a les coses. A veure, si tots tenim clar que la llei li'n diu "matrimoni" a una unió entre dues persones, per què hem d'introduir diferències inútils?

Bé, tots sabem per què. Es comenza canviant-li el nom, se segueix dient que no és el mateix, que és una qüestió simbòlica i s'acaba cremant-los a la foguera. Molts d'aquests senyors que vesteixen de negre (o de porpra) recuperarien aquesta "tradició" tan nostrada de la foguera si els deixéssim.

Tornant a la reina, aquesta senyora no ha entès en quin país viu? El rei reina, però no governa. I la reina ni això. De fet, no deixa de ser una figura decorativa, la consort del cap de l'Estat. Punt i final.

Però ara sembla que no només hem de mantenir tota la seva família fins a la setena generació de la setena generació, sinó que a sobre els hem de riure les gràcies, mirar cap a un altre costat quan es fiquen on no toca i, per descomptat, enviar gent a la presó quan algú gosa de fer un acudit sobre ells.

De debò, hi ha gaire diferència entre Espanya i el Marroc, on a un noi se li caurà el pèl perquè va gosar substituir el rei, en una frase feta, pel Barça? Després de l'espectacle esperpèntic del segrestament de El Jueves, els judicis contra els que van cremar les fotos del rei i declaracions com aquestes, per favor, demano una mica de serenor a la gent i que es plantegin quin sentit té mantenir aquesta monarquia avui dia.

No tinc res en contra dels monàrquics. Si els fa il•lusió, que escullin un rei, li paguin una cort i li facin reverències fins a quedar-se artrítics, però que s'ho financiïn ells de la seva butxaca i no ens ho carreguin als ciutadans amb els nostres impostos, si us plau. I si volen fer declaracions sonades, que vagin a una tertúlia de la tele, on cobraran i, almenys, hauran de pagar els pertinents impostos.