26 d’agost 2008

La Biblioteca Comtat de Cerdanya

De vegades sembla que només passin coses negatives a Puigcerdà, però també hi ha elements molt positius. Un d'ells és la Biblioteca Comtat de Cerdanya. Des de fa molts anys, aquesta biblioteca és un centre de dinamització cultural molt important a Puigcerdà. A part de la seva funció central de biblioteca, ha organitzat conferències, presentacions de llibres, nits de la poesia, etc. i té un club de lectura força actiu.

Darrerament, després d'unes inacabables obres de remodelació, la Biblioteca ha esdevingut un dels espais culturals més atractius de la Vila, per no dir el que més. La planta baixa de l'edifici, l'antic claustre, ha deixat de ser un niu de porqueria per a esdevenir un nou espai integrat a la Biblioteca que fa goig.

També la resta de la Biblioteca s'ha beneficiat d'aquesta remodelació i ara hi ha molt més espai disponible per als llibres i altres mitjans multimèdia, com vaig poder comprovar fa poc, quan vaig anar a cercar alguns llibres de poesia.

Res no és perfecte. Pel meu gust, potser s'hauria d'haver preservat el claustre com una zona de representacions teatrals o culturals amb l'actual terrassa per al públic, però en fi, entenc que la Biblioteca necessitava crèixer i l'espai és limitat.

D'altra banda, també l'Arxiu es troba al límit de la seva capacitat i l'arxiver, el recentment desaparegut Sebastià Bosom, havia expressat més d'un cop el seu malestar pel fet que s'engrandís la Biblioteca i en canvi l'Arxiu estigués col·lapsat.

Tot això mostra que Puigcerdà necessita de més espais culturals, tot i que per a l'actual Ajuntament no sembla que això de la Cultura sigui pas una prioritat, llevat d'organitzar algun acte de tant en tant. Però pel que fa a infraestructures, continuem sense un local decent d'entitats, un casal jove, un local cívic, un teatre municipal o un museu en actiu.

Per sort la Biblioteca sí que funciona i almenys en això no hem d'estar tot el sant dia pidolant per veure si ens fan cas algun dia.

La darrera novetat que hi he pogut veure, ha estat la instal·lació al seu exterior d'unes taules per poder llegir a l'aire lliure. Doncs bé, ja que les terrasses dels bars ens envaixen la via pública a canvi de quatre xavos, m'alegro que la cultura també surti al carrer. Tant de bo fos un exemple més difòs.

Enhorabona per la vostra trajectòria i continueu així!

3 Comments:

At 1:14 p. m., Anonymous Anònim said...

Bon dia Enric, només una pregunta. Que va passar amb el nou arxiu que van dir que farien quan estigues urbanitzada la zona de Rigolisa? No es cap pregunta amb ànims de criticar a ningú, nomes sento curiositat pel tema.

 
At 9:26 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Jordi: La veritat és que no tinc ni idea. Miraré d'esbrinar-ho.

 
At 7:40 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola, segons em va comentar aquest estiu en Sebastià, l'edifici que edificaran a la zona de Rigolisa tindrà una planta per fer servir de dipòsit, magatzem... on s'arxivarà la documentació que tingui menys interés pel gran públic i/o investigadors. La resta de documents es mantindrà a l'Arxiu actual, on sembla que es seguirà donant l'atenció al públic per trobar-se més cèntric. Ara bé, sense en Sebastià no sé què passarà... Ja ho veurem...

Una abraçada,

Sofia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home