11 d’octubre 2007

La Hispanitat

He vist amb una certa sorpresa el vídeo del Sr. Mariano Rajoy demanant als espanyols que fessin mostra del seu orgull patriòtic demà dia 12 d’octubre –Hispanitat- manifestant d’alguna manera el seu amor per “la nación española” (sic).

Mai he entès aquesta festa. D’una banda, és de caràcter religiós –el Pilar- i d’altra, polític. A més, ho celebren amb una desfilada militar. Sort que “ells” no són nacionalistes, que si ho arriben a ser ens fan desfilar a tots.

Però què commemorem el 12 d’octubre? El dia de la “nación española” en la qual només creuen una part dels habitants de l’estat espanyol? Una festa religiosa? El genocidi de les cultures precolombines de Centre i Sud-amèrica? Sí, ja sabeu, entre d’altres coses amb la imposició del catolicisme i de l'espanyol, aquesta llengua “que nunca fue lengua de imposición sino de encuentro, a nadie se obligó nunca a hablar castellano”…

A Puigcerdà, municipi governat per ERC, naturalment no se celebra la Hispanitat de manera oficial, si bé és festiu, com arreu de l’estat. Però quina és la meva sorpresa quan veig des de fa ja uns quants anyets, com pel dia 12 d’octubre surten com bolets unes quantes atraccions, aquest any instal·lades a la plaça del Call.

Però a veure, no hem quedat que no ho celebrem? O és que “la pela és la pela” i la resta són punyetes? Doncs bé, això de posar atraccions per la Hispanitat és fabulós, així no fem cap lleig a ningú i tothom content. Sort que són d’ERC, que si no ja em veig desfilant sota una bandera espanyola enorme a la plaça Santa Maria, onejant al vent.

Jo particularment aniré a collir bolets per les Jornades Micològiques del Museu cerdà. Que algú m’expliqui com ha anat la desfilada i records a la cabra de la legió.

4 Comments:

At 6:40 p. m., Blogger Meister said...

Saps perquè hi són les atraccions? Perquè si pagues religiosament el que costa la instal·lació i es necessiten diners és de rucs no fer-ho. Per altra banda, hauries de considerar que potser hi són pel fet que és pont i que l'afluència de pixapins fa del mercat cerdà un bon lloc per anar a guanyar-te les garrofes, no pas per celebrar cap mena de festivitat.

Per cert, excel·lents jornades micològiques que heu organitzat. Moltíssimes felicitats!!! I per qui no hi hagi anat, és molt recomanable anar-hi! Però és clar, molts dels bolets vénen de Romania i Osca, que aquí no n'hi ha pas...

 
At 9:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Es cosa meva o el blog s'està radicalitzant una mica?

 
At 11:02 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Si per "radicalitzar" vols dir adoptar posicions extremistes i irracionals, diria que no.

Si per "radical" vols dir anar a l'arrel dels problemes (d'aquí ve el terme "radical"), llavors no és que s'estigui radicalitzant, és que sempre ho ha estat.

Per part meva, expresso allò que opino en cada moment. És cert que darrerament estic més "empenyat" políticament i social parlant, però suposo que és un sentiment general (allò que ha fet fortuna darrerament de "el català emprenyat").

En qualsevol cas, totes les opinions i comentaris són benvinguts en aquest bloc, sempre que s'expressin amb un mínim d'educació :)

 
At 3:53 p. m., Blogger Meister said...

Sovint sembla que si sents o llegeixes alguna cosa amb la que no estàs 100% a favor indueix un cert sentiment de rebuig, de mirar-t'ho amb uns altres ulls i poder donar peu a excusar-se'n de la seva lectura, reflexió i pensaments corresponents.

Personalment sovint amb l'Enric diferim en alguns punts del que lliurement expressa però en cap cas se m'ha acudit valorar el que s'escriu en com s'escriu ni respondre amb comentaris buits de sentit sobre apreciacions personals. L'eina del comentari ha de ser entesa com un instrument per enriquir (mai millor dit!) allò que s'escriu al text, oferir punts de vista diferents, reflexions que sorgeixen de la seva lectura així com possibles aportacions en forma d'informació, correccions si s'escau en informació objectiva (mai es pot corregir una opinió)...

Per tant, em sembla una discussió buida de sentit qüestionar la radicalització del blog ja que és entrar en un judici de valors i, conseqüentment, en comentar opinions lliures i independents sense cap dret legítim.

Sento la parrafada però el cap em deia que ho havia d'expressar.


Cuida't crack!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home