27 de novembre 2006

Cadí-Pedrafroca

Dissabte per la tarda, al Museu Cerdà de Puigcerdà, amb força presència de públic, va tenir lloc la presentació de la nova revista semestral Cadí-Pedraforca, que com a àmbit d’interès les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i l’Alt Urgell.

La revista s’inspira en una experiència anterior de la revista Les Gavarres, que també tenia la finalitat de posar en contacte les poblacions de les diverses zones de les Gavarres i que sembla que ha tingut un cert èxit.

Igualment, es pretén d’augmentar el coneixement mutu de cerdans, berguedans i alturgellencs que, tot i ser veïns, han viscut les darreres dècades una mica d’esquenes els uns amb els altres. Un exemple d’això és la freqüent manca de coordinació en polítiques turístiques o bé una cert desinterès envers un patrimoni comú tan important com és el Parc Natural del Cadí-Moixeró, que afecta totes tres comarques.

La revista Cadí-Pedraforca pretén paliar en part aquests problemes, parlant del patrimoni i de les persones que habiten les tres comarques, a fi d’augmentar el coneixement mutu i de divulgar el patrimoni del seu àmbit d’interès.

La revista es divideix en tres parts que podríem nomenar: fets i gent, un monogràfic i patrimoni. Al primer apartat es parla de notícies i novetats, al segon, d’algun tema de manera extensiva i al tercer, es divulga el patrimoni natural, etnològic, històric, arqueològic i lingüístic de les tres comarques.

Es pretén que aquesta publicació sigui una combinació de revista científica, divulgadora i etnològica, de tal manera, que els protagonistes siguin, sobre tot les persones que viuen a les tres comarques.

La revista té un format compacte i una aparença agradable que la fan ideal tant per consultar-la com per emmagatzemar-la.

Li desitjo llarga vida i que la gent se la faci seva i no la deixi morir, com tantes altres iniciatives que han tingut una vida més aviat fugissera.