20 de gener 2014

El glaç de les voreres



Un dels problemes endèmics que té Puigcerdà és la neteja de la neu de les voreres quan neva. El problema és que a molts llocs, la neu no es neteja i esdevé ràpidament gel i després s’hi està durant setmanes, fins i tot mesos, amb el conseqüent perill per als vianants.

Podem donar-li la culpa a l’Ajuntament per no fer la neteja adequadament, però el cert és que bona part de la culpa també la tenen els ciutadans que, de vegades, no col·laboren en la neteja dels vials del davant de casa seva i del seu negoci i ho deixen tot en les mans dels estaments públics, que no sempre tenen la capacitat ni els recursos per arribar al darrer metre quadrat del territori.

Sigui com sigui, és una llàstima que entre uns i entre els altres ens trobem amb aquest problema que, en anys de nevades més o menys severes, esdevé un problema molt important per a la circulació de vianants per segons quins llocs de la Vila.

Un problema relacionat amb aquest són els amuntegaments de neu que acumulen les màquines llevaneus i que dipositen en determinats llocs de la Vila que esdevenen en poc temps veritables muntanyes de gel que s’hi estan allà duran moltíssim temps, treient espai i dificultant la circulació.

En fi, que caldria que tothom es posés les piles i contribuís a la neteja de la neu quan toca, perquè si no, després el problema s’agreuja i esdevé un problema molt més seriós.

1 Comments:

At 8:40 p. m., Anonymous pee said...

Si nevés més o el que tocaria no entrtariem en aquesta discusió recurrent.
A Vielha i Formigal treuen la dels carrers principals i la resta espavil que passen quintos.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home