02 de gener 2014

L’estany a l’hivern



Darrerament s’ha parlat força a la comarca sobre la il·luminació de les pistes de l’estació d’esquí de Masella, que jo trobo particularment horrorosa perquè es veu des de gairebé tota la comarca i és un veritable atemptat contra el bon gust.

Però ja que hi estem posats, un lloc que seria interessant d’estudiar pel que fa a la seva il·luminació nocturna, especialment per les festes nadalenques, és l’entorn de l’estany de Puigcerdà.

Recordem que antigament ja s’havia il·luminat amb un sistema radial de llums que confluïen al centre de l’estany que van ser retirades després d’un important temporal que va malmetre molt l’entorn de l’estany.

Una possibilitat seria il·luminar el perímetre de l’estany, de manera discreta però efectiva, cosa que, a part de la decoració en si mateixa, es veuria reflexat a les aigües (o al gel o a la neu) de l’estany.

Es podria fer servir una il·luminació de leds, de baix consum que seria força efectiva. A més a més, donada la posició de l’estany, no es veuria des de tota la comarca i seria una cosa força discreta pel que fa a contaminació lluminosa.

És clar que sembla que si una zona no té botigues, no calgui il·luminar-les i l’entorn de l’estany no en té, de botigues. Espero que no sigui l’únic requisit per pensar una decoració nadalenca, especialment ara que es vol actuar sobre el perímetre de l’estany per fer-lo més transitable.

3 Comments:

At 9:57 a. m., Blogger David Isern said...

Totalment d'acord

 
At 4:53 p. m., Blogger Rafel said...

Molt bona idea, però si és possible que no facin servir els llums que varen treure, afortunadament, del campanar.

 
At 6:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Il·luminar el perimetre de l'estany, però posar algunes tires de leds sota l'aigua/gel potser quedaria bé

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home