07 de gener 2014

La Cerdanya Film Comission



La Cerdanya Film Comission és una entitat que depèn del Grup de Recerca de Cerdanya i que es dedica altruísticament a dues coses: la primera, a organitzar el Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya, que té lloc generalment durant el mes d’agost a Puigcerdà.

La segona activitat important de la Cerdanya Film Comission és d’assessorar a possibles interessats a filmar a la comarca a l’hora de seleccionar localitzacions, facilitar-los els permisos i altres tràmits burocràtics amb els ajuntaments cerdans i ajudar-los en la mesura de les nostres possibilitats durant el rodatge.

Cerdanya és un lloc increïble per rodar tant llargmetratges, com curtmetratges com espots publicitaris i de fet, ja estat visitada en el passat a tal efecte. Però el potencial econòmic que podria representar per la comarca mai no s’ha explotat adequadament.

Cal pensar que un equip de rodatge, per petit que sigui, desseguida representa consum en restaurants, hotels i altres establiments de caire industrial, com podria ser el cas de fusters o serrallers. A més a més, alguns municipis o entitats, com el Parc Natural del Cadí-Moixeró, tenen establertes taxes que cal satisfer per poder rodar dins dels seus termes.

Si aquesta indústria se sap explotar, podria ser un complement i un ajut a l’economia de la comarca. Només cal que es posi de moda rodar a la Cerdanya, que és una terra relativament verge en aquest sentit, perquè els efectes es comencin a notar.

Però per això cal que tants les entitats públiques com privades se sensibilitzin en aquesta matèria i no deixin escapar una bona oportunitat de fer diners i de projectar la imatge de la comarca a l’exterior.