22 de gener 2014

Cerdanyitis



Arran de la intoxicació haguda a la Molina, en un bloc d’apartaments, suposadament per consumir aigua no potable que provenia d’una font, els cerdans ens hem assabentat que pràcticament cap de les fonts naturals que brollen a la comarca i que són sistemàticament emprades per captar aigua de boca, no són potables.

M’ha sorprès especialment saber que la font de Guils o la de Grus, dues de les quals en el passat havia consumit la seva aigua, no són potables i poden ser potencialment perilloses per a la salut. En canvi, gairebé sempre que hi he anat, he trobat gent omplint garrafes d’aigua. És més, si els ho preguntaves, tots lloaven les meravelloses qualitats de les aigües captades a la font.

Em pregunto si deu haver alguna font natural de la qual beure’n un doll no sigui un risc per la salut. No deixa de ser sorprenent que estiguem a una comarca d’alta muntanya i que l’aigua potable sigui tan escassa i que haguem de recórrer o bé a l’aigua clorada de l’aixeta (amb gust més que discutible) o a l’aigua embotellada (la qual també té els seus peròs).

En fi, que els paradissos de l’alta muntanya ja no són el que eren i això d’anar per la muntanya i omplir una cantimplora d’aigua pura i cristal·lina pot arribar a ser un veritable problema per a la salut. Esteu avisats.

2 Comments:

At 7:07 p. m., Blogger Joana said...

Hahaha! Avisada!

 
At 9:40 a. m., Anonymous David Isern said...

Ja hi comença a haver estudis de l'impacte nociu per a la salut de l'efecte acumulatiu de beure aigua clorada al llarg de la nostra vida i també el de l'efecte nociu de l'aigua embotellada en plàstic quan hi toquen els raigs solars. Potser ens cal menys asèpcia i passar algun mal de panxa i crear així anticossos. A mi em fa molta ràbia que l'aigua de Prullans estigui clorada durant tot l'any guiant-se només per uns criteris generals sense analitzar l'aigua. Potser a l'estiu cal però aigua de font que brolla a l'hivern a 4 o 5 graus no crec que sigui tant nociva! No ho creus així?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home