18 d’abril 2013

Dos projectes es posen en marxa



Finalment, sembla que comença a haver activitat als grans projectes de legislatura municipal. D’una banda, el Museu Cerdà aviat podrà obrir les seves portes amb un mínim de museografia. De l’altra, es comença a parlar del nou pàrquing que anirà als patis inferiors de l’IES Pere Borrell.

Pel que fa al Museu, portem gairebé vint anys des que es va comprar la finca fins que comença a veure’s la llum al final del túnel. Aviat podrem gaudir d’alguna de les sales projectades a la museografia inicial i el Museu podrà inaugurar-se oficialment, tot i que des de fa molts anys s’hi realitzen múltiples activitats, com tallers, exposicions, conferències, cursos, etc.

L’any passat es va arranjar el pati del Museu, que llueix força agradablement. S’ha passat d’un pati de terra ple de brutícia i males herbes a un jardinet ben cuidat que esdevé, degut a l’ascensor, en un punt d’entrada a Puigcerdà, per la qual cosa era del tot imperiós arranjar-lo de manera mínimament decent.

A poc a poc, el projecte del Museu cerdà comença a assolir sentit i espero que en cosa d’un any es puguin inaugurar les primeres sales.

Pel que fa al nou pàrquing, al final es farà on ja l’administració Llombart havia proposat de fer-lo: als patis de l’Institut. Això sí, amb un munt d’anys de retard. El que no tinc tan clar és el tema de la capacitat. Es parla de 150 places d’aparcament. No és molt poc?

Realment ens hem de gastar un munt de calés només per 150 places? Això no solucionarà cap problema i pot afegir més congestió circulatòria encara a la ja existent. En fi, espero que realment, 150 sigui la quantitat mínima i no la definitiva o que a posteriori, quan hi hagi més diners, es pugui ampliar, perquè si no, potser que invertim els diners en coses més interessants.