07 de gener 2013

Trols



L’altre dia parlava amb una amiga que va anar a veure la Fia-Faia a Bagà, la nit de Nadal. Ja n’havia parlat algun cop en aquest bloc d’aquesta interessant festa que celebren des de temps immemorials a la veïna població berguedana.

Ara bé, una de les coses que més li van sobtar va ser la presència d’una gran quantitat de nens i de joves participant de la festa. Una mica com deia jo que havia vist en algunes festes o activitats a la Seu o al Baridà o fins i tot a Bellver: que hi havia força joves en comparació amb els pocs joves que participen a les festes o activitats a Puigcerdà.

Quin és el motiu d’aquesta manca de participació de la joventut puigcerdanesa en els actes que s’organitzen al municipi? Perquè podria entendre que allò que organitzem no els interessés, però llavors, per què no organitzen ells res de nou, encara que només sigui per a ells mateixos?

A moltíssimes poblacions catalanes i de tot arreu, de fet, els joves són l’element central, per exemple, de les festes patronals o majors dels seus pobles. S’organitzen en colles. De vegades, fins i tot competeixen entre elles, tot organitzant actes festius. Però aquí, els joves puigcerdanesos sembla que se’ls hagi empassat la terra, perquè com a molt te’ls trobes un dissabte per la nit en alguna discoteca, cosa que demostra que, de fet, “haberlos, haylos”.

Però si hi són, perquè són invisibles? Ningú no es fa aquesta pregunta? I ja no parlo de l’àrea de joventut de l’Ajuntament, sinó de la societat en general. On s’estan els vostres fills tot el sant dia? Algun dia sortiran a fer alguna cosa mínimament productiva i visible a la llum del dia i al carrer o estan condemnats, com els trols, a sortir només de nit i els caps de setmana?

1 Comments:

At 4:17 p. m., Anonymous jordi said...

son un reflex dels pares.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home