23 de gener 2013

Manca de civisme a l’ascensor



Ja m’ha passat vàries vegades que a l’hora d’agafar l’ascensor que comunica el pàrquing del Museu Cerdà amb aquest, que s’obre la porta de l’ascensor i surt un senyor o una senyora amb un gos. I jo em pregunto: quina part del cartell de “prohibit portar gossos a l’ascensor” no entenen?

Un altre cas molt comú: hi ha un seguit de places -de fet molt poques- d’aparcament al costat de l’esmentat ascensor destinades a gent amb mobilitat reduïda. Us penseu que la gent les respecta? Especialment els caps de setmana. Torno a preguntar-me: quina part de la senyalització que hi ha no entenen?

Continuem amb l’ascensor. Una altra prohibició que hi ha és la de no fumar. Doncs també m’he trobat algun cas de gent que havia fet servir l’ascensor sense apagar el cigarret. I en algun cas, fins i tot, podria dir que l’usuari en qüestió s’ho devia estar passant molt bé per la “peculiar” oloreta del fum que hi havia.

Atansem-nos al párquing municipal. L’Ajuntament va haver de restringir l’accés al pàrquing només als seus usuaris perquè tothom feia servir l’ascensor en qüestió, tant per pujar com per baixar. El problema és que l’acensor està mal dimensionat i s’acaba espatllant cada dos per tres. I si es fa servir contínuament, encara pitjor.

Un altre aspecte força extrany que m’he trobat a tots dos ascensors és l’estat de neteja en què es troben. No perquè no els netegin periòdicament, sinó perquè alguns individus sembla que no tenen res més a fer que escopir sobre els botons de pujar i baixar de l’ascensor. Donen punts o què si l’encertes?

En fi, podríem continuar amb un llarg etcètera, però suposo que tampoc servirà de res. Com volem que el món ens prengui seriosament si tenim un nivell de civisme tan baix?