31 de desembre 2012

Càmeres selectives



Un dels meus canals de televisió favorits és el 3/24, perquè dóna informació molt actualitzada cada mitja hora. Però hi ha un detallet que em molesta força. Cada dos per tres, ens ensenyen unes imatges de càmeres distribuïdes per tot Catalunya. Fins aquí, tot correcte: podem veure la catedral de Girona, la Seu de Lleida, una vista panoràmica de Barcelona o la platja de Roses. Però quan es tracta de mostrar el Pirineu, deixant de banda el cas de Vielha, només ens ensenyen imatges de les pistes d’esquí.

Cerdanya no existeix. Només tenim l’estació de la Molina i l’estació de Masella. No hi ha ni Bellver, ni Llívia, ni Puigcerdà.

Encara sort que als mapes del temps sol sortir Das, perquè hi ha una estació que marca temperatures tot sovint molt baixes, però pel que fa a la resta de la comarca, res de res.

Què hem fet perquè se’ns ningunegi d’aquesta manera? Jo ja fa temps que dic que de la Cerdanya només interessa la neu: ja sigui per l’esquí, ja sigui perquè és una fantàstica reserva d’aigua per les conques dels rius que van a parar a les ciutats. Però el que és la comarca, nanis.

No sé, penso que la Cerdanya i la resta del Pirineu som quelcom més que les pistes d’esquí, no trobeu?

4 Comments:

At 3:51 p. m., Blogger Núria said...

A la Seu n'hi havia una, de càmera de tv3. Però ja no hi és. Per què? Dncs perquè la cosa no és gratuïta. Tv3 cobrava a l'Ajuntament per tenir la càmera i sortir de tant en tant a la tele. És com contractar un servei publicitari. Si no vaig errada, diria que cobraven 3.000 € l'any per sortir a la tele. I en època de crisi els ajuntaments no estan per anar pagant càmeres. Per això les pistes d'esquí sí en tenen, per a elles sí és un bon anunci publicitari. Ja veus, no és un servei pel país és un petit negoci muntat a la tele.

 
At 11:19 a. m., Blogger jordi cerdanya said...

Totalment d'acord amb la Núria Tomàs, les càmeres de la TV3 son una publicitat impresionant, fixeuvos que a l'estiu no surt rès de la Molina ni de cap estació d'esquí.
Diuen que pagant, st Pere canta.

 
At 12:15 p. m., Anonymous jordi said...

son 12000€ per any, Ripoll també la va treure.

 
At 11:59 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

No tenia ni idea que fos de pagament, però m'ho havia d'haver imaginat. És clar! Per això no surten les estacions a l'estiu!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home