02 de gener 2013

Propòsits per l’any nou 2013



Ara que ja som al 2013, heus ací una llista de coses que m’agradaria que esdevinguessin realitat enguany a la Cerdanya:

  1. Que els ajuntaments de tota la comarca, en coordinació amb el Consell Comarcal anessin tots junts a l’hora de fer una planificació conjunta de la política turística de la comarca.

  1. Que els cerdans comencessin a pensar seriosament en el seu futur econòmic i professional i exploressin altres vies a part del turisme de neu. El canvi climàtic el farà cada cop més inviable i ja hem vist què passa quan la principal font econòmica de la comarca –la construcció- falla.

  1. Que es fes una rotonda en condicions a la cruïlla de Bolvir.

  1. Que si realment s’han de fer uns Jocs Olímpics d’Hivern amb algunes proves a Cerdanya, els estaments implicats mirin de fer uns jocs sostenibles i no un munt d’infraestructures inútils que es carregaran el paisatge i que després no utilitzarà ningú i que, en definitiva, seran un malbaratament de diners.

  1. Que s’aclareixi el tema de la gratuïtat del peatge del túnel del Cadí. Continuarà o se n’anirà en orris ara que han privatitzat la seva gestió?

  1. Que es faci una política ecològica per reduir la contaminació lluminosa a la Cerdanya. Això ja sembla el Vallès!

  1. Que li concedeixin una condecoració municipal a la memòria del Sebastià Bosom.

  1. Que es plantegin seriosament el túnel de Toses.

  1. Que d’aquí a un temps, Puigcerdà pugui tenir un espai polivalent per fer diferents tipus d’activitats i que esdevingui un pol d’atracció per les diferents entitats culturals de Puigcerdà.

  1. Que es posi en marxa, com a mínim, una part del Museu Cerdà.

  1. Que es puguin mantenir en funcionament, i si és possible millorar, el Taller d’Arts Municipal i l’Escola de Música “Issi Fabra”.

  1. Que els joves puguin gaudir d’una pista d’skate, revindicació llargament demanada.

  1. Que es revitalitzin algunes festes, com la Festa Major o la de l’Estany, que es troben molt ancorades en el passat i que es reorienti o se suprimeixi la Festa del Trinxat, que no deixa de ser una gala per convidar polítics de fora amb càrrec al pressupost municipal i que no serveix per publicitar res de res.

  1. Que es continuï amb la política actual d’augmentar el patrimoni de la comarca (Excavacions del Castellot, Montlleó, Balltarga), excavacions del Campanar de Puigcerdà i ubicació de l’Oficina Municipal de Turisme, Estàtua d’en Cabrinetty, etc.


Per demanar que no quedi!

1 Comments:

At 4:50 p. m., Anonymous jordi said...

en el punt nº13, jo gaire-be consideraria la opció d'una fusió de festa major-estany. Amb el trinxat totalment d'acord.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home