13 de gener 2009

Salivera hidrològica

De vegades escoltar les notícies per TV3 em posa de molt mala lluna. Avui mateix, donaven la notícia tot ufanosos que degut a la gran quantitat de neu que ha caigut al Pirineu, ja poden aixecar les restriccions que restaven contra la sequera i ja poden tornar a malbaratar l'aigua, tot omplint piscines amb aigua de boca. Meravellós! Fins la propera!

El que més m'emprenya és que parlaven de les "reserves" d'aigua del Pirineu com un llop famolenc que es mira les ovelles mentre se li fa aigua la boca, pensant en com de tendres seran els animalons un cop se'ls cruspeixi.

El Pirineu només serveix per tres coses, pel que sembla, per la resta de catalans:

1) Per omplir les piscines de l'àrea metropolitana amb aigua potable.

2) Per poder pujar a esquiar a l'hivern.

3) Per poder pujar a l'estiu a dir "kamako" que és tot i que estan "en un paradís de l'alta muntanya".

I per descomptat, quan neva, només hi ha problemes si neva a les ciutats, perquè aquí als pobles del Pirineu, la neu quan cau desapareix ella soleta. No cal passa llevaneus ni sortir a escombrar la neu de davant de casa i, per descomptat, mai, però absolutament mai, tenim problemes a les carreteres, ni marxa la llum, ni el tren arriba amb una hora de retard.

La manca de sensibilitat de molta gent que no viu al Pirineu envers nosaltres és enorme. Sembla que només existeix l'àmbit metropolità. La resta és una mena de jardinet que es pot explotar impunement. I si no raja aigua de l'aixeta, sempre podem instal•lar una canonada al Segre i bombejar l'aigua a través del túnel del Cadí. Per això estem. Encara sort que ens deixen existir...

4 Comments:

At 3:49 p. m., Anonymous Anònim said...

tens raó, però si no venen no omplim els comerciants segur que no pensen com tu, els kamakos deixen algo de diners els caps de setmana, no?

 
At 4:44 p. m., Blogger Meister said...

Diners a canvi de dignitat, molt típic dels catalans... Si és que així no anem enlloc...

 
At 12:01 p. m., Anonymous Anònim said...

De fet, durant les notícies de la secada d'aquesta primavera, es va parlar molt d'un escapament que perdia un grapat d'hectòmetres cúbics indecent, cada dia. Malauradament no recordo a on.

Ningú sap si l'han arreglat. Val a dir que el projecte de transvassament del Segre, demostrava la gran desconeixença que hi ha del territori, com tu molt bé apuntes.

M'agradaria recordar-te, segur que l'has llegit, la polèmica que va sorgir a la Vanguardia, d'uns veins de Camprodon, que havien denunciat a d'altres veins, per que els animals feien soroll. Hi va haver un intercanvi de cartes. per altra banda, recordo una impactant fotografia d'un home recobrint les esquelles de les eugues amb cinta aillant, per que no molestessin. Curiosament el soroll dels quads no acostuma a molsetar....

 
At 9:23 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Sí, el tema de les esquelles l'he tractat un parell de cops en aquest bloc. Ahir ho vaig tornar a sentir per la televisió i em vaig tornar a indignar. El que més em va emprenyar va ser la pobre senyora que posava una cuba d'aigua en un prat per tal que els animals poguessin beure i els veïns "de fora" es queixaven perquè els "malmetia" el paisatge. Ai senyor, on anirem a parar!!! Això sí, després són els mateixos que diuen que els cavalls o les vaques són precioses, però sembla que no necessiten beure, els animals.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home