19 de desembre 2008

Relliscades

Darrerament s'han repintat alguns passos de zebra a Puigcerdà i he observat amb agradable sorpresa que els han fet amb uns relleus per tal que la gent no rellisqui en passar per sobre quan estan molls o ha nevat.

Una de les coses que criticava de la senyalització de la Vila era precisament aquesta. Sembla que l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla. Espero que, a mig termini, conforme s'hagin d'anar repintant la resta de passos de zebra, es faci de la mateixa manera.

En qualsevol cas, la polèmica actual a la Vila és el tema de la neteja de la neu, problema endèmic en una població que de muntanya que hauria d'estar més que acostumada a les nevades freqüents i que hauria de disposar d'un protocol d'actuació més eficaç per aquestes tasques.

El problema de la neu és que si no es retira ràpidament, es trepitja i es glaça i després costa moltíssim de treure-la. Entenc que l'Ajuntament no pot ser pertot arreu alhora i crec que els veïns haurien de col•laborar una mica més en la neteja del seu tros de vorera en comptes de carregar-ho tot a l'Ajuntament.

Però en qualsevol cas, com deia, és un problema antic. Alguns es queixen que no els tiren sal; altres, que treuen la neu del davant de casa seva i que quan passen les llevaneus, els tornen a deixar una muntanya de neu al davant; i així successivament.

La superfície urbanitzada de Puigcerdà ha crescut molt i, tot i que les nevades són menys rigoroses i freqüents que fa unes dècades, continuem tenint els mateixos problemes de sempre. Potser és l'hora d'asseure's tots plegats i determinar com i qui ha d'actuar, on i quan. Almenys, així tots ho tindrem clar.