09 de gener 2009

Com si sentissin ploure

Volia cridar l'atenció sobre un fenomen realment digne d'estudi. Darrerament només es parla de la crisi econòmica. Doncs bé, en previsió d'una disminució de la facturació, la major part de bars i d'establiments de restauració cerdans han tingut la brillant idea de... apujar els preus!!! Molt intel•ligent, sí senyor. Si no arribem perquè ve menys gent i consumeix menys, doncs apugem els preus i els que vénen que es fotin i paguin la crisi ells solets.

A mi, de sempre m'havien ensenyat allò de la corba de l'oferta i la demanda. Vaja, que si la demanda queia, el que calia fer era abaixar els preus per tal que la gent tornés a engrescar-s'hi i consumís més. Però sembla que les lleis del capitalisme no s'apliquen a la Cerdanya. Aquí som tan llestos que ho fem a l'inrevès.

És clar, després es queixen que la gent no surt, que gasten poquíssim, que si patatam, que si patatim. I de qui és la culpa? De les sub prime nord-americanes o d'aquesta política de preus tan absurda i penosa?

Naturalment, la gent continua pujant a la Cerdanya i segueix consumint. Moltes d'aquestes ments preclares encara tindran la sort que hi ha un sector benestant que es pot permetre el luxe de pagar més per obtenir el mateix servei, però em penso que això són figues comptades.

La tendència visible és que la gent paga el túnel, paga el forfé d'esquiar i paga l'allotjament, però pel que fa a la resta, economitza tant com pot. Així que si continuen d'aquesta manera els preus, us podeu fer una idea de com acabarà la cosa, oi? Cada cop es veuen més cartells de "Es ven", "Es lloga" i "Es traspassa". Si, abans, trobar un local a Puigcerdà era complicat, ara torna a ser possible.

Quants bars, a Puigcerdà, tenen hora feliç? És a dir, quants fan descomptes especials un cop a la setmana durant una determinada franja horària, com passa a moltíssims llocs? Que jo sàpiga cap ni un. Crec que aquestes dades parlen per si soles de l'agudesa per als negocis que regna a determinats sectors.

5 Comments:

At 3:00 p. m., Blogger Meister said...

Tranquil, és una crisi de confiança... O no llegeixes les notícies de Barcelona? xD

 
At 9:37 a. m., Anonymous Anònim said...

Que cadascú cavi la seva pròpia tomba econòmica. Algú se'n recorda fa no gaires anys com eren les nits a Puigcerdà, tot ple, molta gent pel carrer. La festa s'ha acabat.

 
At 11:00 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Es posible, pero los comerciantes hace ya tiempo que vienen bajando precios.
Sobre todo en restauración, en donde antes no se veían menús económicos o accesibles hoy se pueden ver.

La propuesta de Enric es buena, quizás alguno de los comerciantes lea el comentario y proponga poner algo en práctica, cosa que sería de agradecer.

La fiesta se acabó, pero en las peores crisis es cuando el ingenio se agudiza y esta ocasión es propicia para fomentar nuevas ofertas que atraigan a los consumidores, buen comentario Enric.

 
At 11:49 a. m., Anonymous Anònim said...

Val la pena recordar que quan va entrar l'euro en vigor, també ens van dir que res no s'arrodoniria. De fet, fins ara que s'ha apujat un deu per cent de cop, un diari va passar de costar 125 pessetes a costar un euro, o un cafè.

Estic molt d'acord amb el darrer comentari, la crisis sempre fa que sorgeixin idees...

Per cert, molt interessant el bloc, i els articles al Viure

 
At 7:10 p. m., Anonymous Leo | Calderas said...

molt bo

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home