07 de gener 2009

En Franco és mort?

M'agradaria fer una sèrie de preguntes des d'aquest bloc a veure si algú me les pot contestar.

1) És cert que la carrossa dels Reis d'Orient que es fa servir a la desfilada és de lloguer i ens costa 6.000 euros d'aquests que se suposa que no n'hi ha? És cert que el grup electrogen de l'esmentada carrossa es va espatllar al començament de la cavalcada i va haver de ser substituït pel grup electrogen de l'Ajuntament de Puigcerdà?

2) És cert que l'actual mossèn de Puigcerdà va obligar els patges de la desfilada a fer-li un petó a una figura del nen Jesús conforme anaven entrant a l'Església? Si és així, m'agradaria veure les cares de sorpresa d'alguns dels patges que de catòl•lics tenen més aviat poquet.

3) Per quin motiu es convida els representants de l'església catòl•lica als actes públics, com el Concert d'Any Nou i se'ls fa seure al costat de les autoritats civils? És que no vivim en un estat aconfessional? És que, de cop i volta, el partit que governa l'Ajuntament de Puigcerdà s'ha tornat de dreta tradicionalista o és que hem tornat als antics temps en què no hi havia separació Església-Estat en aquest país i jo no me n'he assabentat?

4) Finalment, algú li pensa explicar a les autoritats polítiques municipals això de l'estat aconfessional o pensen continuant gratant uns quants vots anant al darrere de les processions religioses catòl•liques (la "peineta" és opcional)?

5 Comments:

At 2:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs mira, segons les estadístiques de les ultimes municipals, la majoria de gent de la 3ª edat van votar ERC. Si aquesta majoria es la que omple a mitges l'església, doncs aquí ho tens.

 
At 5:57 p. m., Blogger Meister said...

Si és veritat, ja s'ho poden anar fent mirar. Practicar aquest tipus d'hipocresia barata i absurda confirma la poca vista i la poca capacitat de segons quines persones com en tants fets i decisions del passat.

En fi, algun dia algú fotrà la pota més enfonsada al fang i no en podrà sortir.

 
At 11:10 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Pues no es de extrañarse.

Peores cosas ya se han visto en la villa aunque lo que sí dá pena es cómo algunos personajes intentan quedar bien cuando en realidad hasta no hace nada daban la vida por MR B.

Eso sí es hipocresía barata y muy poca altura moral.

 
At 11:24 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Por otra parte, si han pagado esa fortuna para algo que se podía haber hecho con vehículos y recursos del propio ayuntamiento............ es para pedir la renuncia de todos esos inútiles.
El tema es que la cabalgata daba pena por su pobreza y pagan todo eso pero dejan fuera al ADIS.

Son de pena, pobres contribuyentes.

 
At 12:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Bones, només tinc resposta per a la 1a pregunta, i només en part...
Si es cert que la carrossa es llogada, a Valencia si no estic errat, el preu ho desconec, de moment... Es cert que el grup es va cremar a l'Avd. Catalunya i que era llogat, anava amb la carrossa, i ja veurem si l'haurem d'acabar pagant entre tots, i es va tenir que substituir per el grup de l'ajuntament (Donem les gracies a la persona que ho va fer, perquè sinó encara estaríem esperant) i aquí us puc dir una cosa que he viscut en les meves pròpies carns, els anys que jo vaig fer carrossa, recordo que el pagès que ens portava el tractor sempre ens deia que per la pujada millor portar el grup desconnectat, no hi entenc d’electrònica automobilística, però potser algú els tenia que haber dit quelcom...

En quant al tema de la religió millor no parlar-ne, ja que suposo que ja deveu saber tots que es diu pel poble que just va anar que aquest any no es fa a l’església la recepció del Reis d’Orient, doncs el nou rector no li feia gaire gracia això, m’han dit que diu que l’església es per resar... Doncs crec que l’ajuntament es va moure per buscar una solució, pagant i llogant una carpa, cullons quin fret!!! I que ja veure’m quant ens costa també... Però al final si que es va lograr fer-ho a l’església, encara li’n deurem alguna en aquest senyor (potser per això que els convidem a primera fila), per fer-nos el favor de deixar-nos gaudir amb els nostres fills d’aquesta festa que segurament com moltes altres ells van cristianitzar i fer-se seves, però això ja son figues d’un altre perer...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home