17 de setembre 2008

Turisme comarcal

De tant en tant surt als mitjans de comunicació la recurrent notícia que les consultes a l'oficina de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya han augmentat un no-sé-quant percent. Aquest cop, la notícia anava acompanyada de la informació que la principal consulta que els han fet enguany ha estat preguntar-los pels horaris del Tren Groc francès.

Doncs mira que bé! L'oficina de turisme de la Baixa Cerdanya rep com a principal consulta una qüestió sobre l'Alta Cerdanya! No és que tingui ara intenció d'introduir divisions a la Cerdanya. Ja prou mal ens han fet els estats espanyol i francès en aquest sentit. Però és que l'oficina del Consell Comarcal la paguem només nosaltres.

La qüestió és que quan es fa una enquesta als turistes cerdans i se'ls pregunta quins són els principals atractius que troben a la comarca la resposta sol ser: la pau i la tranquil•litat. Dit d'una altra manera: fer pànxing. Res de muntanyes, res de senderisme, res de romànic... res de res. I en tot cas, una volteta per França en el tren groc.

Diria que la política turística comarcal o és inexistent o és del tot inútil. Fa poc es van enumerar una enorme quantitat d'atractius a la Cerdanya, però sembla ser que ningú no els promociona gaire. Si el principal interès és fer pànxing, ja em direu com n'és d'eficient la política de promoció turística cerdana!

Continuem com sempre: l'esquí a l'hivern, el pànxing a l'estiu i una mica de bolets per la tardor. Una veritable llàstima. Clar que mirem-nos-ho pel costat positiu: a aquells que ens agrada gaudir de la natura i del patrimoni cultural comarcal, ja ens està bé que no estigui massificat.

Però aquells que volen viure del turisme, haurien de reclamar unes polítiques més eficients a les institucions que, a fi de comptes, tenen un pressupost destinat a aquestes tasques.

2 Comments:

At 2:59 p. m., Blogger ALP2500 said...

El problema Enric, ve a que hem confós, el turisme amb la creació de la segona residència, i hem construït per tot arreu i de qualsevol mena sense tenir present que aquesta gent que ve, també vol trobar coses per fer , El Consell Comarcal juntament amb tots els Ajuntaments del Municipis tindrien que plantejar-se que volem de la nostre comarca, perquè si continuem com fins ara el turisme estarà limitat perquè les comarques veïnes no paren i cadascuna amb el seus mitjans te una oferta molt superior a la nostre, potser ja va sent hora de dir prou i fica mans a l'obra

 
At 2:36 a. m., Blogger Bastet37 said...

Deixeu-vos de punyetes perquè aquesta mena de Cerdanya és la que convé a la majoria que remena les cireres.

Recordeu el planeta que surt a la Guerra de les Galàxies, que tot ell és una sola ciutat? Bé, així m'imagino la Cerdanya d'aquí a uns anys. Tot cases i res de natura, bolets, ni tan sols tren groc

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home