18 de setembre 2008

Errors cíclics

Fa molts anys, a Puigcerdà vam tenir un gran alcalde que es deia Joan Llombart. Va tenir una primera legislatura amb majoria relativa molt brillant que li va donar en safata una segona legislatura amb majoria absoluta. I aquí la va espifiar. Potser perquè la majoria absoluta se li va pujar al cap, potser perquè es va envoltar de mals consellers, potser per totes dues coses, però va malmetre la seva credibilitat i el poble no li ho va perdonar mai.

Ara travessem per un altre període similar. L'actual alcalde, en Joan Planella, va accedir al poder després de la dimissió d'en Joan Carretero i va tenir un paper força acceptable. Es va presentar a les eleccions i les va guanyar amb majoria absoluta. Però potser està cometent els mateixos errors que en Llombart al seu dia: la majoria absoluta no li deixa veure més enllà i potser la gent que l'aconsella no li està fent cap favor.

D'aquest poc més d'any de legislatura, es poden concloure dues coses amb força claredat, ideologies apart i deixant de banda les possibles simpaties o antipaties que pugui tenir jo personalment pels membres d'aquest govern municipal.

En primer lloc, una certa manca de diàleg. Potser el cas més sonat ha estat el de l'Associació de Comerç, en guerra oberta contra l'actual equip de govern pel tema dels aparcaments al centre de la Vila. Però no són els únics.

I en segon lloc, un cert desinterès per moltes qüestions que són vitals pel desenvolupament present i futur de la Vila: ordenació del tràfic, manca d'estudis de creixement comercial, manca de sensibilitat per les qüestions mediambientals, nul interès per la cultura i pels equipaments culturals i cívics de la Vila...

Sembla que, a hores d'ara, només dues qüestions centren tot l'interès del govern municipal: l'hospital transfronterer i la reforma urbanística de les places del centre històric de Puigcerdà.

Insisteixo en què totes dues iniciatives em semblen molt positives en principi. Un altra qüestió és com es duguin a terme. Però el que no pot ser de cap manera és que només això estigui al cap dels nostres governants municipals.

Senyor Alcalde, potser m'equivoco, però aquesta és la meva opinió. No cometi el mateix error que va cometre abans un altre que va ocupar la cadira de direcció de la Vila, perquè aquestes dinàmiques ningú no sap com s'inicien però després són impossibles d'aturar. Pensi-hi, que no perd res.

1 Comments:

At 11:32 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Creo que a estas alturas es como describir colores a un ciego.

Planella es un hombre inteligente, pero, creo que luego de la carta institucional que envió 2000 a toda la villa y lo que en ella se dice.............

A estas alturas, a mí me sale solo una cuenta y es que la gran perdedora es la villa y su gente.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home