19 de setembre 2008

Pensar les conseqüències

Continua la remor de sabres a Puigcerdà en l'oberta confrontació entre el comerç i l'Ajuntament pel tema de les places d'aparcament a la Vila. No incidiré més en aquest tema, perquè crec que ja he dit la meva en vàries ocasions i no es tracta de repetir-se. Però sí que vull expressar la meva preocupació des d'un altre punt de vista.

S'està parlant molt de com afectarà la supressió de zones gratuïtes o de pagament al centre de la Vila, però crec que no s'està pensant gens ni mica en la resta de la gent. No tot és comerç a Puigcerdà.

Així, per tota la gent de la comarca i dels extraradis del poble, què hauran de fer quan vulguin anar a l'assessoria, al banc o a l'hospital? Hauran de pagar una fortuna al pàrquing SABA cada vegada que hagin de fer un tràmit? O cada vegada que hagin d'anar al metge, hauran d'aparcar a Rigolisa? Si van l'hospital se suposa que és perquè no es troben bé.

I que ara no em vinguin amb que si l'hospital nou, per dos motius: primer, perquè encara ni s'han començat les obres i vés a saber quan estarà operatiu; i segon, perquè el CAP continuarà estant a la plaça Santa Maria, així que el problema continuarà existint.

Però avancem una mica més l'horari. Quan alguna nit vulgui anar de marxa a Puigcerdà, on hauré de deixar el cotxe? De debò us penseu que la gent deixarà el seu cotxe a la cinquena forca de nit o un dia que plogui o nevi o faci un fred que peli? O també haurem de pagar pàrquing SABA per la nit?

Sincerament, no ho acabo d'entendre. De debò s'han estudiat les repercusions pràctiques que comportarpa la peatonalització de les places sense donar cap solució d'aparcament mínimament satisfactòria?

Jo sóc partidari de la reforma de les places, però si de l'única cosa que es tracta és de fer bonic, crec que no paga la pena. Sincerament, jo congelaria la reforma fins tenir alguna solució viable per resoldre tots els problemes que es generaran amb aquesta reforma. Si us plau: no comencem la casa pel terrat que ja prou problemes té Puigcerdà com per anar posant pals a les rodes als ciutadans.

1 Comments:

At 2:39 a. m., Anonymous Anònim said...

Molts problemes i poques "peles" com diuen ells mateixos.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home