16 de setembre 2008

Foc i vidre

Dissabte es va celebrar una altra trobada de colles de correfocs i novament hi ha hagut polèmica. Els comerciants majoritàriament s'hi van oposar perquè consideren que això de tapar els aparadors dos cops seguits en poc temps (el primer cop va ser per la Festa de l'Estany) és força empipador, més tenint en compte que alguns establiments estan tancats per vacances en aquesta època.

Els aparadors s'han de tapar perquè les guspires del correfoc, en impactar amb els vidres, els cremen i deixen una marca de color negra molt lletja que no surt després per molt que es fregui.

Els comerciants van queixar-se que se'ls havia avisat amb poca antelació. A més a més, protestaven pel fet que es tancava al tràfic rodat la plaça Santa Maria, cosa que els perjudicava tot el dissabte en horari comercial.

L'ajuntament, per variar, no els va fer gaire cas. La plaça es va tancar i el correfocs va passar pels carrers Major i Espanya, que són els que tenen més densitat de botigues. Fins aquí podríem parlar d'una qüestió de criteris. Uns volen el correfoc i els altres no.

Però el que trobo sorprenent és que la brigada municipal s'encarregués de tapar els aparadors dels bancs i no fes el mateix amb els dels comerços. Discriminació? Favoritisme? És evident que alguna cosa d'això hi ha.

Suposo que tot prové de la mala maror existent entre el comerç i l'ajuntament pel tema dels pàrquings. En tot cas, entenc que barrejar una cosa i una altra no és gaire recomanable, perquè això és atiar el foc en comptes de calmar la situació.

Per postres, els comerciants van rebre de l'ajuntament la resposta que no es podia suspendre l'acte perquè venien sis colles i això representava un important volum de gent per al municipi. Bé, qualsevol que veiés el correfocs es va adonar que si hi havia sis colles, aquestes devien ser molt esquifides, perquè no hi havia gaire gent dins del correfoc.

Van fallar a darrera hora o això del munt de colles era una mentida per fer callar les veus crítiques? És evident que així no es poden fer les coses. Darrerament no para d'haver enrenous amb l'àrea de Festes de l'Ajuntament de Puigcerdà: les majorettes i la banda, els gegants, els comerciants... Potser que es replantegin la manera de fer les coses o això anirà de mal en pitjor.

1 Comments:

At 12:35 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric, leo tu comentario y recuerdo que, como cada año, al menos en dos oportunidades se celebra algo con los correfocs.
Pero alucino con el tema de la brigada, al tiempo que comparto que la cosa puede venir por el tema de los comerciantes y el ayuntamiento.

Y como siempre, detrás, la mala o defectuosa gestión de la concejal a cargo de la comisión de fiestas y la indiferencia que ante los problemas muestra.

No sería, me pregunto. de parte de la concejal, por una sola oportunidad, reunir a los involucrados y decirles: señores, visto lo visto es que me he equivocado en mi proceder, pido a vosotros disculpas, pero,,,,,,,,,,,,,,los comprometo a que, la próxima vez, esto lo hagamos entre todos?.

No se equivoca solamente aquel que no hace nada, sencillo, así de simple, pero si las cosas se hacen en equipo, escuchando, tomando en cuenta sugerencias y hasta criticas, seguro que todo sería más sencillo, menos problemas y mucho mas eficiente, que es más o menos de lo que presumía en su programa electoral el actual equipo.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home