18 de febrer 2008

El nou estany de Puigcerdà

S’anuncia que per l’abril es podrà inaugurar el nou estany de Puigcerdà, situat a prop de Rigolisa, en un àrea que els propers anys experimentarà un gran creixement urbanístic degut al nou pla d’ordenació de la Vila. Es preveu condicionar-lo com a zona d’esbarjo, amb un pàrquing per als cotxes i una connexió a la carretera francesa que porta a la vall del Querol.

Crec que, en general és una bona notícia. Primer, perquè s’augmenten les reserves d’aigua de Puigcerda i tal com estan les coses, això ja sol justifica tot el projecte. D’altra banda, a la Vila no anem sobrats d’espais de lleure i una zona com aquesta, amb molt bona vista sobre l’Alta Cerdanya serà d’agrair.

Ja que la zona ha de crèixer, com a mínim que hi hagi també espais verds, que és una de les coses que més es troben a faltar al centre de Puigcerdà.

No sé si el nou estany serà similar al que tenim ara. Hi haurà cignes també? Se senyalitzarà? Es farà algun parc per que juguin els nens? S’il·luminarà? Suposo que alguna d’aquestes coses es faran.

Després està la qüestió del nom. Com li direm per diferenciar-lo del d’ara? L’estany de dalt? L’estany de Rigolisa? O li posarem nom? Tindrà llegenda? I monstre? Els poetes parlaran d’ell? Els pintors el retrataran? Donarà belles fotografies per la tardor? Es glaçarà a l’hivern? Tindrà una reforma polèmica? Serà fotogènic o només una bassa d’aigua gran?

Aquestes preguntes s’aniran contestan soles amb el pas del temps. Veurem si els puigcerdanesos se’l fan seu o acaba essent una àrea deixada de la mà de Déu, una mica com ha passat amb altres indrets, com la font del Cúcuru. El temps ho dirà.

3 Comments:

At 1:37 a. m., Anonymous Anònim said...

Amb la planta de subministrament de gas a tocar de l'estany, no es pot esperar gaire cosa. En un principi està dissenyat per ser un diposit d'aigües.

 
At 4:43 p. m., Anonymous Anònim said...

potser després hi fan un pàrquing a sota...jeje!

Salut!

 
At 8:18 p. m., Blogger Meister said...

Hi he anat avui, que estaven posant les valles de fusta, i té bona pinta. Sembla ser que a l'hivern i muntaran un canó de neu per fer-ne un tros per practicar esquí de fons... i un circuit de fitness estil els que hi ha a les platges de Barcelona, per fer exercicis.

Ja veurem si els cafres de sempre l'acaben trinxant i convertint en un putiferi allunyat del centre del poble ple de tràfic d'estupefaents i brutícia.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home