01 de febrer 2008

Sísif

Els mites grecs ens parlen de Sísif, que va ser castigat pels déus a pujar una gran pedra a una muntanya i quan arribava a dalt de tot, la pedra tornava a baixar rodolant i vinga, torna a començar. Quelcom de similar ens passa a Puigcerdà amb algunes coses.

Fa uns mesos, en un post ja anunciava que algunes de les coses que es fan, es pensen tan malament que després s’han de desfer, amb el consegüent cost que això implica. I parlava concretament dels guàrdies tombats que hi ha als afores d’Age, a la carretera que va en direcció a Queixans.

Ara hem vist quelcom de similar al carrer Querol de Puigcerdà, on es van instal·lar uns guàrdies tombats la mar d’empipadors, suposo que amb la idea de fer reduir la velocitat als cotxes que per allà circulaven, ja que és un carrer estret i amb unes voreres minúscules.

Endevineu què ha passat? Correcte! Els han trets. No sé per què, però suposo que a algú important li devien molestar. O a l’amic d’algú important. O vés a saber. Enguany ni tan sols hi ha l’excusa habitual que han estat les màquines llevaneus que se’ls han enduts, perquè gairebé no ha nevat.

El que em pregunto és per què ningú no aprén la lliçó. Ja van posar-ne a l’avinguda Joan Maragall i van acabar desapareixent (les llevaneus, suposo). Fins i tot els que hi havia a l’avinguda Catalunya s’han esfumat sense ni deixar rastre. Què hi guanyem llençant els diners d’una manera tan idiota? Si sabem que ens duraran un any mal comptat o menys, per què els posem?

És una cosa que mai no he entès. M’agradaria de debò que algun responsable m’ho expliqués. D’altra banda, si el que es vol és regular la velocitat, per això estan els guàrdies municipals (o els Mossos d’Esquadra): qui sigui. Però espantem el turisme si posem massa policia als carrers. A més, sempre hi ha el perill de molestar algú important.

També podríem posar semàfors, però ves, tampoc, que espantem el turisme. En canvi, podem posar una espantosa pantalla gegant a la plaça Barcelona, un dels indrets urbanísticament més degradats de la Vila i això sí que fa patxoca.

L’altra solució és fer rotondes. Se n’han fet unes quantes darrerament, sobre tot a l’avinguda Catalunya. Són molt útils, perquè en cas de necessitat, el cotxe que va a tota pastilla, se les pot saltar impunement sense cap mena de problema. Suposo que tampoc deu ser la solució. En fi, que potser els responsables facin un plantejament seriós i ordenin amb una mica de seny el tràfic rodat a Puigcerdà, que ja toca.

1 Comments:

At 9:26 p. m., Anonymous Anònim said...

Existeix una normativa de transit que diu que als pobles de muntanya no es poden muntar guàrdies. Sembla ser que algú de l'ajuntament no ho sabia i per això les han tret. Es per aquest motiu que ara al camí d'Ur les fan rascant l'asfalt. D'aquí a uns mesos estarà tot el poble ple.
De fet es podrien haver informat abans de col·locar-les. Es una manera com qualsevol altre de llençar els diners, tot tenint en compte que la regidora d'hisenda diu que vol retallar despeses.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home