05 de febrer 2008

La línia invisible

Segons Renfe, Puigcerdà no existeix. Aquesta és la conclusió a què arribo després d’observar tot un seguit de detalls d’allò més mosquejants.

Fa uns dies, un amic meu va decidir pujar a Puigcerdà en tren. Sembla ser que les guixetes estaven tancades i va anar a les màquines expenedores on, curiosament, no apareixia la línia L’Hospitalet de Llobregat-La Tor de Querol.

Un altre dia, vaig haver de consultar els horaris de tren per internet i, oh sorpresa, no vaig aconseguir de trobar els de l’esmentada línia. Habitualment ja són difícils de trobar, ja que en comptes de posar-los on toca, els col·loquen a rodalies (!). Però és que ni així els vaig poder trobar. Quan triava l’opció de Puigcerdà a la llista desplegable, no sortia cap horari.

Fa unes setmanes, un tren amb 70 viatgers va quedar atrapat força estona entre les estacions d’Alp i de la Molina. Miraculosament el fet va sortir per TV3 perquè aquestes coses ara estan de moda, arran dels incidents amb els rodalies de Barcelona. Però en condicions normals, no hauria estat més que un breu a la premsa local. N’estem tan acostumats a aquestes coses que ni ho considerem notícia!

A més a més, cal tenir en compte que tot allò que passa fora de l’àrea metropolitana de Barcelona no sol tenir gaire importància per als mitjans de comunicació ubicats a la capital de Catalunya. Ves, que hi farem!

En fi, el nostre benvolgut tren continua donant material per escriure una enciclopèdia d’anècdotes. Si tots els usuaris i exusuaris de la línia ens juntéssim i posessim en comú les nostres experiències, crec que tindríem material per matar un dinosaure. Afortunadament per la Renfe, els dinosaures fa temps que es varen extingir.

Es parla molt de rodalies i de l’arribada de l’Ave a Barcelona, però de la línia de Puigcerdà no se’n parla gaire. Total, som quatre gats, oi? Com que no paguem impostos com la resta de ciutadans, se’ns pot tractar a patades. I quan no queda més remei, se’ns promet l’oro i el moro i ens queden tranquil·lets una temporadeta. Com som de complaents els cerdans!

Pel que fa a mi, fa temps que vaig deixar d’emprar aquesta línia a desgrat meu, perquè estava fart de perdre hores, patir ensurts, realitzar transbordaments i tenir la sensació que em sortiria la càmera oculta en qualsevol moment per dir-me: Innocent, t’ho has empassat! Per desgràcia, molta gent l’ha de continuar utilitzant i no es poden permetre fer servir altres mitjans. Som ciutadans de segona, ja tenim la Renfe per recordar-nos-ho contínuament.

1 Comments:

At 10:24 p. m., Blogger Ningú és Perfecte said...

Tens un bloc?
Vius al Pirineu?

Si has respost que sí, tens una cita.

Divendres vinent, 15 de febrer.
A les 21.30

Calçotada de Blocaires del Pirineu

Al Restaurant Pobladó de Santa Coloma

El preu per persona és de 30 euro.
Per poder assistir cal enviar un correu amb el vostre nom i l'adreça del vostre bloc a:

blocairesdelpirineu@gmail.com

Teniu temps fins dimecres vinent - dia 13-
a les 12 del migdia.

No deixis que t'ho expliquin!!!!

(Els que no sou del Pirineu, si voleu venir, també sereu ben rebuts)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home