01 d’agost 2007

Què passa amb la neteja dels carrers?

Jo no sé si són manies meves o què, però trobo que els carrers de Puigcerdà estan força bruts. No parlo de papers o d’altres objectes, ja que generalment no n’hi sol haver, sinó de netedat en si mateixa. No entraré en detalls escatològics, però em refereixo a excrements de gos, pixades, vomitades i coses d’aquestes que, a sobre, a l’estiu fan pudor degut a el calor que fa.

Suposo que és impossible arribar a tots els racons d’un poble que, degut a l’important creixement que ha tingut, ha esdevingut molt gran, però tot i així trobo que no és un problema que afecti a un raconet oblidat de la mà de Déu, sinó que és un problema que afecta, almenys, a tot el centre de la població.

Ja sé que l’ideal fóra que la gent no embrutés, que els que treuen a passejar el gos en tinguessin cura o que la gent no vomités al carrer, però és clar, tenim el que tenim i no vivim pas en cap utopia. Així que potser que s’actuï.

D’una banda, si algú embruta, que se’l sancioni. L’única manera de fer-ho possible és tenir agents municipals voltant tot el dia pels carrers, amb el cost econòmic que això comporta. En tot cas, si realment s’imposessin sancions de manera continuada, la cosa s’acabaria arreglant per si sola.

D’altra banda, caldria netejar a fons els carrers i sobre tot les voreres, que és per on passa la gent i que és on trobo que hi ha més brutícia. No em val que es netegin els carrers: les voreres són igual d’importants o més.

Tenim uns impostos prou elevats com per que la neteja no sigui un problema, però si realment hi ha una mancança econòmica, potser que es busquin solucions. Si no es fa, a part de la mala imatge que donem (se suposa que vivim en bona mesura del turisme), acabarem tenint un problema sanitari.

Potser exagero, no ho sé, però tinc la sensació de que la neteja a Puigcerdà no funciona tan bé com caldria.

1 Comments:

At 1:37 p. m., Anonymous Anònim said...

No es una sensació, es una realitat. La empresa que fa la neteja te un contracte de fa uns anys. En aquests anys, Puigcerdà a crescut i el contracte no s'ha modificat, per tant es el mateix temps de neteja per a mes espai.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home