19 de juliol 2007

Somni d’una nit d’estiu

Dissabte, 30 de juny, tal i com és tradicional des de fa uns quants anys a Bellver, es va celebrar a l’ermita de Sant Serni de Coborriu, al començament de la vall de l’Ingla, un preciós acte a cavall entre la cultura i la màgia: Poesia per a una nit d’estiu.

El lloc és de per si meravellós: una petita ermita romànica, il·luminada només per espelmes, que donaven a l’acte un toc romàntic i misteriós. El grup de teatre de Bellver va ser l’encarregat de llegir-nos fragments dels relats que, escriptors dels Països Catalans i de tot el Pirineu van escriure en ocasió de la trobada d’escriptors de l’any passat a Bellver.

Aquests textos, recollits al llibre Portal de Cerdanya, editat per Proa, van fer les delícies dels assistents, que vam poder gaudir d’una nit encisadora. La jornada va ser amenitzada també per dues acordionistes de l’Escola de Manxaires del Pirineu, que van interpretar temes clàssics.

La nit va acabar a l’exterior, amb una foguera, coca i moscatell per a tots els assistents, mentre les dues acordionistes tocaven i la lluna feia la seva aparició, llegant-nos unes imatges irrepetibles.

A la vora del foc, vam comentar amb gent de Bellver, que semblava que el nou equip municipal sortit de les recents eleccions locals no estava per orgues i que no creia massa en això de la Cultura.

O més aviat, que creia en un altre tipus de cultura. Així, em parlaven amb una barreja de tristesa i de sorna d’invertir els diners en coses tals com un autobús per portar els nois bellverencs de marxa els dissabtes per la nit. La veritat, si es volen entrompar, es podrien entrompar a Bellver i no a Puigcerdà, dic jo.

D’altra banda, activitats tradicionals com el Ballet de Talló sembla que no interessen gaire i que algú ha suggerit de substituir-los per una trobada de motos. Surrealista? La realitat sempre supera la ficció.

Per postres, sembla que el nou responsable de l’Àrea de Cultura no creu gaire en coses tals com el senderisme o el Camí dels Bons Homes, dues iniciatives que en Manel Figuera s’havia encarregat de potenciar enormement des de l’Ajuntament i que, de bon segur, han portat al municipi molts turistes.

En fi, una llàstima. És molt possible que la Nit de la Poesia d’enguany a Sant Serni hagi viscut la seva darrera edició. Si és així, morirà un acte preciós i màgic com pocs s’han fet a la Cerdanya. Però es veu que ens hem de modernitzar. Encara ric imaginant-me els motoristes dansant a la font de Talló…

1 Comments:

At 1:47 p. m., Anonymous Anònim said...

A bellver diuen que tenen que modernitzar moltes coses els nous reguidors especialment l´alternativa ja que de tindre nomes un reguidor sembla que en siguin quatre o mes. que mirin per les necesitats del poble i no per les particulars i escoltin a tot el poble i no els que a ells els hi interessa, centre del poble peatonal jeje... be treuran els cotxes i la gent del poble i afaborirant els centres comercials aixo diuen es en benefici del poble que m´ho expliquin no entenc res

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home