Flora del Pirineu
L’altre curs de
El curs va ser molt heterogeni i es va parlar de climatologia, botànica, hàbitats, legislació sobre el medi ambient i etnobotànica i es va complementar amb tres sortides de camp: una a la vall d’Eina, una altra a
La sortida a la vall d’Eina se’ns va quedar un pèl curta. La de
La visita als boscos de ribera del Segre, propietat de
Si bé el nivell va ser, pel que fa a
Però potser, una de les xerrades més interessants va ser la de l’etnobotànic i farmacèutic Joan Muntané, que ens va explicar l’enorme ventall de temàtiques que toca l’Etnobotànica i com n’és d’important preservar els coneixements que s’havien anat transmetent oralment de generació en generació a les famílies rurals. Potser fóra bo que l’organització dels cursos es plantegés fer-ne un exclusivament d’Etnobotànica.
Per desgràcia no vaig poder assistir a la clausura del curs perquè se’m solapava amb l’inici del curs dels Templers, però tot i així vaig quedar-ne molt satisfet.
Com a reflexió, potser fóra interessant que la gent s’acostés una mica més a la natura, tant per conèixer-la com per gaudir-ne. Som una comarca excepcional en aquesta matèria i hi vivim molt d’esquenes. Els espais naturals cerdans són excepcionals en molts aspectes i molts llocs ja voldrien tenir-los per a ells.
Per descomptat sempre cal fer un complicat equilibri entre la preservació i la conservació d’una banda i l’explotació (turística, per exemple), d’una altra. Però tot i així, trobo a faltar a moltes poblacions cerdanes la presència de guies preparats per portar els turistes al medi natural, així com publicacions i material específic. N’aprendrem algun dia?
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home