01 de juny 2007

Com n’és de divertida Polònia!

Doncs no, no estic parlant del programa “Polònia” de TV3, sinó del país de debò. Darrerament ens arriben un munt de notícies força surrealistes d’aquest país de l’Europa de l’est. Sembla ser que els bessons homozigòtics que governen Polònia, en comptes de dedicar-se a modernitzar el país, pretenen retornar als vells i simpàtics temps de la crema de bruixes i dels pogroms.

Primer van iniciar una espectacular campanya contra els antics col·laboradors el règim comunista. No entraré a comentar el tema perquè entenc que la cosa és políticament discutible i els països que han patit una dictadura –com el nostre- tenen dret a triar què volen fer amb la seva memòria històrica, si exposar-la a la llum pública o soterrar-la a les masmorres.

Però el que no acabo d’entendre és l’absurda i patètica campanya homofòbica d’aquests polítics d’extrema dreta, ultracatòlics i –diguem-ho clarament, fatxes. Si ja fa uns anys el predicador nord-americà Jerry Falwel es va fer famós en aquest costat de l’Atlàntic per la seva surrealista campanya anti-Tletubbies per considerar que Tinky Winky era gai (perquè portava un bolso) i que això podia malmetre tota una generació d’indefensos nens americans, ara una polonesa anomenada Ewa Sowinska, defensora dels nens polonesos, torna a la càrrega.

En concret, s’ha posat a investigar si Tinky Winky és homosexual i si els Teletubbies fan propaganda de l’homosexualitat, cosa que sembla ser que és un terrible crim a Polònia. Com si algú es tornés homosexual per veure un ninot a la tele! Per fortuna pel sentit comú universal, ha decidit que no, que no són homosexuals i que els pobres nens polonesos poden continuar veient aquesta sèrie sense “perill” de tornar-se vés a saber què. Sembla ser que ha arribat a aquesta intel·ligent conclusió consultant els psicòlegs, cosa que hauria de fer més sovint.

El govern polonès també s’ha fet famós a Europa per atacar els gais de tota mena en tots els camps possibles. Per exemple, un mestre polonès gai o no gai, no pot parlar d’homosexualitat a classe (excepte –suposo- per denigrar-la), ja que podria ser acusat de promoure-la. Ja se sap que el totpoderós lobby gai podria apoderar-se del món mundial si el govern polonès no vigila…

Ja posats, que retornin a l’entranyable costum nazi de fer dur als gais un triangle rosa cosit a la jaqueta. I després els podem cremar a la foguera, no sigui que es carreguin la decència del país! Per favor, fins on podríem arribar! I mentrestant, Europa s’ho mira embadalida i de tant en tant renya una mica als polonesos com qui renya un nen entremaliat.

Què passa? Doncs que la Unió Europea no ha destacat mai gaire per la defensa dels drets de les minories. A Polònia s’estan aplicant polítiques que farien les delícies dels mateixos nazis que els van sotmetre i que tan odiats són, però sembla que ningú no suma dos i dos i treu cap conclusió. Ans el contrari, el poble s’ho mira encantat.

La darrera gràcia ha estat censurar un fragment d’una sèrie de televisió on es veia un cura catòl·lic corruptor de menors! Per favor, lluitem contra els gais (que no fan mal a ningú), però l’Església ni tocar-la, eh?

En fi, que a mi ja em poden esperar amb els braços oberts que no penso posar els peus a Polònia mentre aquesta colla de “senyors” i “senyores” governin tan il·lustre país. No entenc com podem estar en el mateix club països que tenen diferències tan notables sobre els drets humans i les llibertats individuals.

1 Comments:

At 12:04 p. m., Anonymous Anònim said...

expulsió immediata de la comunitat europea.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home