12 de febrer 2007

Opus 100

El 6 de febrer de 2006 vaig obrir aquest blog en català. Avui celebro l’entrada número 100 i aprofito també per celebrar el primer aniversari de ‘A la balitresca’.

Llavors estava fent un curs per obtenir el nivell D de català i un dels exercicis freqüents era dissertar sobre un determinat tema, cosa que m’agradava força. Tant, que vaig decidir posar les meves reflexions per escrit. I així va néixer el blog.

Feia un cert temps que ja tenia un altre blog, -El mundo de Yarhel-, aquest en castellà i per parlar exclusivament de literatura fantàstica, però volia parlar de més coses i fer-ho també en català. El blog es va obrir, bàsicament per parlar de la terra (la Cerdanya) i de la llengua, si bé molts altres temes s’han obert pas al llarg d’aquest any.

Després va venir l’elecció del nom del blog. Vaig provar diverses combinacions. Finalment em vaig decidir per una expressió cerdana poc comuna: ‘a la balitresca’, que vol dir ‘de qualsevol manera’, ja que no pretenia que el blog tingués un ordre especial i volia parlar de coses molt diverses.

El blog porta per subtítol ‘Tot s’acaba a la vall d’en Lleres’, que és on es troba el cementiri de Puigcerdà, a prop del qual jo visc, i que és una manera poètica de dir que tot s’acaba amb la mort. Un toc romàntic.

Conforme anava donant d’alta les diferents entrades al blog, les anava classificant per temes. Actualment, aquesta és la correlació de “forces”:

La llengua: 11 entrades

Societat: 14 entrades

La comarca: 67 entrades

Altres indrets: 4 entrades

Reflexions: 2 entrades

Hi mancarien un parell d’entrades no catalogades.

Ja veieu que, finalment, el tema estrella ha estat la comarca. Sempre he tingut opinions molt definides sobre la Cerdanya i sobre Puigcerdà i sempre m’ha agradat expressar-les, així que és normal que les coses hagin derivat per aquí.

Estadísticament, 100 entrades en un any representa 1 entrada per cada 3,65 dies, o sigui, un parell per setmana.

Bé, espero que els que us llegiu aquest blog l’hàgiu gaudit tant com jo i que us hagi fet servei. Vull agrair especialment a aquells que heu contribuït deixant els vostres comentaris el vostre detall. L’únic que puc dir és que continuaré més o menys amb la mateixa voluntat i estil i que espero arribar a les 200 entrades.

3 Comments:

At 12:02 p. m., Anonymous Anònim said...

M’agradaria donar-te les gracies per aquest blog i no et quedis a les 100 ni a les 200, si no que arribis a tot el que puguis. Si de vegades veus que no hi han prou comentaris, no et preocupis, tu mateix vas respondre amb l’article anterior. Et segueix molta mes gent de la que tu penses. Et torno a donar les gracies i que duri.

 
At 11:15 p. m., Anonymous Anònim said...

Ben dit Jordi!

Jo des de Barcelona et llegeixo i fas que estigui una mica més a prop de la meva comarca (els caps de setmana miro de ser-hi més a prop). M'agrada observar que hi ha gent que es preocupa per el què l'envolta i té un esperit crític envers moltes coses i també un caràcter romàntic envers altres. A més aquest afany per paralar i escriure degudament el nostre idioma dignifica força el teu exercici.

Va prou sabó, salut i ánim per arribar fins allá on puguis. Ah! I que et puguem llegir.

 
At 2:20 p. m., Anonymous Anònim said...

moltes felicitats! tb segueixo el blog des de fa temps, l'espero i m'ho passo bé llegint-lo. amb aquest però no hi ha excuses, ha arribat el moment de donar-te l'enhorabona i ànims per seguir endavant!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home