23 d’agost 2006

La Franz Liszt a Llívia

Generalment m'agrada variar una mica entre posts consecutius, però avui faré una excepció. Ahir per la nit vaig anar a un dels darrers concerts de la temporada del Festival de Música de Llívia. L'orquestra convidada era la Franz Liszt, un habitual dels concerts cada any.

Sembla mentida que després dels quinze anys que porto anant al Festival de Llívia encara em sorprengui la meravellosa tècnica amb què toca aquesta orquestra, la passió que posen a les peces tocades i la bellesa amb què conjunten les seves interpretacions. A més, ahir per la nit, ens van oferir un magnífic programa musical, de luxe.

Per començar un parell d'obres clássiques de Mozart, per commemorar el seu any: el Divertimento K 136 i la Simfonia concertante en mi major KV 364. A la segona part, el Divertimento núm. 1 op. 20 de Leo Wiener, poc conegut i realment encantador. A continuació, dues peces magnífiques: una selecció de les danses hongareses de J. Brahms i la Rapsòdia núm. 2 de Liszt, meravellosament interpretades. Finalment, unes danses romaneses de Béla Bartok.

A la Simfonia concertante vam poder gaudir de dos grans intèrprets solistes: Mikail Ovrutski (violí) i Wilfried Strehle (viola).

Si algú es lamenta haver-se perdut aquesta actuació encara té una altra oportunitat dijous, quan actuarà un altre cop, aquesta vegada amb la presència del reconegut flautista Claudi Arimany.

Espero que en podem gaudir per molts anys.